Preživljanje novega leta je za mnoge posebno doživetje. Mize bomo obložili s prazničnimi dobrotami, se sladkali in razvajali brbončice. Vso kreativnost, ki jo bomo pokazali z okraševanjem jelke in izbire božičnega dekorja pa lahko prenesemo tudi v kuhinjo.
S čokoladnimi (gin) tonik kroglicami, za katere recept je pripravila blogerka Urša, bomo pričarali božanske okuse, s katerimi bomo najdaljšo noč v letu navduševali tako otroke kot tudi starejše.
Za približno 15 do 20 kroglic potrebujemo:
- 200 g temne čokolade
- 125 ml Alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
- 35 ml gina (lahko nadomestimo z dodatnih 35 ml tonika)
- 35 ml tonika
- sok in lupinico polovice limete
- 80 g mletih albert piškotov
- 200 g mletih piškotov Plazma
- 250 ml bele čokolade za obliv
Postopek:
V posodi nad posodo z vrelo vodo stopimo čokolado. Počasi vmešamo smetano in dobro premešamo. Prilijemo še tonik, gin in sok limete ter dodamo naribano lupinico limete. Gin lahko v različici za otroke tudi izpustimo in ga nadomestimo z enako količino tonika.
V mešanico primešamo še obe vrsti mletih piškotov in dobro pregnetemo z rokami. Dobiti moramo kompaktno in nelepljivo maso, ki jo oblikujemo v manjše kroglice. Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik.
Medtem v posodi nad vrelo vodo stopimo še belo čokolado za obliv in vanjo pomočimo oblikovane kroglice. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi, nato pa postrežemo.
Kroglice lahko nabodemo na cake pops palčke in jih tako postrežemo.
NAGRADNA IGRA:
Če vam je recept za Čokoladne (gin) tonik kroglice všeč, vam Mu Cuisine lahko pomaga pri nakupu pravih sestavin, ki jih za pripravo potrebujete. Spremljajte rubriko Pristni prazniki in osvojite darilni bon Ljubljanskih mlekarn v vrednosti 20 €.
KAKO DO NAGRADE?
Navodila najdete na tej povezavi, sledite pa nam tudi na facebooku Mu Cuisine, kjer bomo vsak teden objavili nov recept kulinarične blogerke Urše Horvat.
Vsak od receptov, ki jih objavimo, je namenjen enemu od vaših najbližjih: staršem, fantu, prijateljicam, starim staršem, sosedom, morda skriti simpatiji. Pa dober tek in pristne praznike vam želimo!