Pogrejte svoje najdražje z domačim pecivom

Pogrejte svoje najdražje z domačim pecivom (foto: Shutterstock) Shutterstock
12. 12. 2018 Promocijsko sporočilo

Kolikokrat ste že slišali, da gre ljubezen skozi želodec? In da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha? Že od nekdaj je hrana pomemben del našega vsakdana in je zagotovo povezana z našim počutjem. Kaj ko bi si za letošnje praznike vzeli čas in darila pripravili kar doma? Spekli slastne piškote, zamesili sami testo in ga začinili z začimbami, ki so po vašem okusu?
 

Ko dom postane prijetna oaza svežih dobrot

Če smo lačni, nismo pretirano dobre volje, če se preveč najemo, smo utrujeni, če smo slabe volje, posegamo po sladkorju ... Vedno je v igri hrana. In zakaj ne bi letos poskrbeli, da praznični december polepšate s prijetnimi vonjavami svežih piškotkov? Pretvorite svoj čas v čarobne dišave in v kuhinjo privabite tudi tiste nejevoljneže, ki ob zimski kuhinji samo godrnjajo.

Popestrite dom s čarobnimi vonjavami

Brez začimb si težko predstavljamo dobro jed. Te dajo jedem pravi okus in pričarajo prijeten vonj v kuhinji. Še tako preprosta jed z dodatkom prave mere začimb postane še bolj privlačna. Kateri vonj pa je vam najbolj pogodu? Uživate v vonju pravkar pečene potice, torte, piškotov? Dodajte v maso malo več cimeta in vanilje in popestrite ne samo okusa, temveč celoten bivalni prostor, v katerem se v zimskih dneh družite z vašimi najbližjimi. Imate radi vonj pravkar pečene torte ali piškotov? Potem je za vas najbolj primeren vonj vanilje in cimeta.

Med najbolj zaželenimi začimbami v času ustvarjalnih zimskih mesecev in za uporabo pri pecivu so cimet, klinčki, muškatni orešček, piment, meta, sivka in bergamotka. Ali veste, kaj je za popestritev izvrstnega recepta izbrala kulinarična blogerka Urša? Preberite recept in ustvarjajte tudi sami.

Tople želje za prihodnost

Vonj po svežih piškotih? Božično pecivo, ki ste ga spekli z veseljem in ljubeznijo do vaših najdražjih? Odločite se in za letošnje praznike privoščite sebi in svojim najdražjim samo najboljše. Naj bodo letošnji prazniki odeti v toplino prijetnega domačega vonja.

Spremljajte rubriko Pristni prazniki in osvojite lepe nagrade

Bi tudi vi radi za prijatelje ali sorodnike pripravili sladko presenečenje in mu tako za praznike podarili del sebe? Sodelujte v NAGRADNI IGRI in si vsak teden dovolite, da osvojite darilni bon Ljubljanskih mlekarn.

KAKO?

Navodila najdete na tej povezavi, sledite pa nam tudi na facebooku Mu Cuisine, kjer bomo vsak teden objavili recept kulinarične blogerke Urše Horvat.

Vsak od receptov je namenjen enemu od vaših najbližjih: staršem, fantu, prijateljicam, starim staršem, sosedom, morda skriti simpatiji. Pa dober tek in pristne praznike vam želimo!