2-minutno pravilo, ki bo izboljšalo vaše življenje

2-minutno pravilo, ki bo izboljšalo vaše življenje (foto: pexels) pexels
10. 3. 2021

Naši možgani imajo velikokrat težave glede sklepanja odločitev, tako radi nas prepričajo, da bomo nekaj naredili raje kasneje. Za vas imamo trik, ki bo prelisičil um in vam prinesel potreben red v življenje. 

Kolikokrat ste bili jezni nase, ker ste nekaj pozabili, ker nekaj niste dokončali, kar bi vam takrat vzelo samo dve minuti, a rezultiralo v velikih in dologtrajnih posledicah? 

Avtor na spletni strani Quora je z bralci delil svoje 2-minutno pravilo, ki je prineslo red v njegovo življenje.

Pravilo se glasi: ”Če vam vzame manj kot 2 minuti, naredite to ta trenutek.”

Naš um deluje tako, da se rad izogne spremembam, zato ni vedno najbolj prida pri sklepanju odločitev.

2-minutno pravilo je zelo koristno, saj se tako znebimo sprejemanja določenih odločitev. Ko ga boste ponotranjili, bo v vaše življenje prinesel presentljiv red.

2-minutno pravilo nam lahko pomaga v različnih situacijah:

1. Urejena kuhinja

Pomijte krožnik in kozarec takoj po jedi. To vam vzame manj kot 2 minuti in tako preprečite nabiranje gore umazane posode (ki jo je kasneje težje oprati) ter nejevoljo.

2. Pospravljena soba

Ko se vrnete domov, potrebujete pol minute, da se preoblečete in zložite obleke. Tako boste preprečili nered v garderobi in nabiranje gor oblačil na stolu ali kje druge.

3. Urejen poštni nabiralnik

Odgovorite na email takoj, ko ga vidite. Kolikorat se vam je zgodilo, da ste prelagali odgovor, kar vam je povzročilo dodaten stres? In kako težje je odgovarjati, ko se nam nabere cela gora sporočil. Odogovorite takoj, ko vidite sporočilo.

4. Urejene položnice

Položnice? Če se le da, plačajte takoj. Lažje je. Še posebej danes, ko jih lahko plačamo s telefonom. Položnice, ki jih morate plačati, pač morate plačati. Če boste odlagali, boste zgolj dobili še večje položnice in opomine.

5. Rezervirajte

Si želite nekam iti? Rezervirajte takoj.

6. Povejte

Nekaj vas moti, nekaj vas muči? Povejte to ljudem takoj in ne kuhajte stvari v sebi! 

Življenje je mnogo lažje, ko nimate dolge liste opravil in stvari, ki jih morate storiti. Ne delajte panike iz stvari, ki vam vzamejo le 2 minuti. Naredite takoj.