3 razlogi, zakaj ne zmorete najti nobene motivacije (verjemite, ni tisto, kar pričakujete)

16. 8. 2021

Nasveti za več motivacije za doseganje ciljev, ki so … No, nekoliko v nasprotju s tem, kar običajno najdemo v spletu.

Slika 1/3

Če pozitivno razmišljanje, vizualizacija in premišljeno postavljanje ciljev ne deluje, razmislite o naslednjih treh točkah:

1.

LJUDJE SMO ŠIBKEJŠI OD SVOJIH OKOLIŠČIN

○ Če so vaše omare polne sladkarij, se boste morali prekleto boriti sami s seboj, da ne bi znova podlegli skušnjavi.
○ Če je vaš telefon, tablica … na dosegu roke, boste imeli težave s koncentracijo.
○ In na splošno, če ste obkroženi z viri udobja, jim boste vedno podlegli.

In da je situacija še težja: pomislite na najpogostejši čas, ko si večina dejansko vzame čas za postavljanje ciljev in delo na teh – po službi.

Ponavadi je to najboljši čas (ali celo edini), ko se končno posvetimo svojemu življenu in osebnostni rasti, pa naj gre za vadbo, nov hobi ali začetek nove poslovne ideje. Zelo verjetno boste to storili po službi.

Toda to je tudi čas, ko raven energije ni najvišja in vam tudi volje ni ostalo prav veliko, saj ste jo velik del pustili v službi.

Če smo čisto iskreni: vsi smo že prišli iz službe popolnoma izčrpani, žalostni in smo si rekli, danes potrebujem počitek, jutri pa čist zares nadaljujem. Kar se seveda ne zgodi – pravzaprav zelo kmalu opustimo vse cilje. Le nekaj srečnežev bo vztrajalo toliko časa, da bo tisto, kar počnejo, postalo navada.

●● ZATO ne podcenjujte okoliščin. Ljudje jim radi podležemo, še posebej, ko gre za udobje. In če jim, smo ponovno v zaostanku ali pa celo opustimo svoje cilje.

Andrea Piacquadio | Pexels

Prirejeno po: Why motivation doesn't work @ www.dumblittleman.com

 

Značke: motivacija