4 lastnosti, ki jih imajo visoko inteligentni ljudje

4 lastnosti, ki jih imajo visoko inteligentni ljudje (foto: Profimedia) Profimedia
28. 12. 2020

Poznate rek »Ne sodite knjige po platnicah«? Znanost je potrdila, da je več kot resničen. Čeprav se nekatere navade ljudi zdijo čudne ali nesprejemljive, to še ne pomeni, da so takšni ljudje nevedni. Ravno nasprotno, morda ste se znašli poleg genija.

Te štiri lastnosti naj bi bile skupne vsem visoko inteligentnim ljudem:
1. Po naravi so neurejeni.

Raziskava je pokazala, da razmetana miza spodbudi kreativno razmišljanje in nove ideje. Če ste obsedeni z urejenostjo, ima lahko to negativne posledice na vas.

Povedano drugače: če soba izgleda, kot da je v njej razneslo bombo, to ni nujno slaba stvar. Dovolite ustvarjalnosti, da pride na plan. Prekinitev rutine z neurejenim okoljem spodbuja nove zamisli.

2. Pogovarjajo se sami s seboj.

Naj se vam zdijo čudni, vendar so ljudje, ki se pogovarjajo sami s seboj, lahko zelo uspešni.

Kadar nenadoma dobite idejo in nimate nikogar, ki bi se o njej z vami pogovoril, ni nič čudnega, če razpravo začnete kar sami. Ljudje, ki govorijo sami s seboj, niso nori. Pogovor jim omogoči boljše definiranje problema in posledično ustreznejšo rešitev.

3. Več preklinjajo.

Znanost pravi, da imajo ljudje, ki večkrat uporabijo kletvice, verjetno višji inteligenčni količnik in večji besedni zaklad od tistih, ki uporabljajo zgolj lepe, vljudne fraze.

4. So nočne ptice.

Če imate v mislih veliko stvari in jih ne uspete rešiti, preden se odpravite spat, boste potrebovali kar nekaj časa, preden se umirite in zatisnete oči. Vendar je tudi tokrat znanost na vaši strani. Izkazalo se je, da razmišljanje pozno v noč nudi boljše rešitve. Nočne ptice naj bi torej bile inteligentnejše kot jutranji ljudje.

Preverite tudi:

Ali pa: 25 znakov, da ste zelo občutljivi oz. EMPATI