4 lastnosti ljudi, ki jih je vredno obdržati v življenju

4 lastnosti ljudi, ki jih je vredno obdržati v življenju (foto: Profimedia) Profimedia
1. 1. 2022

Občutek, da vas je nekdo izdal ali prevaral je lahko zelo boleč. Zato navajamo nekaj lastnosti ljudi, ki so vredni zaupanja in jih je dobro imeti v svojem življenju. 

Se tudi vam zdi, da je težko najti resnično zaupanja vredne ljudi, ki vas ne bodo izdali, izkoristili ali razočarali?

Kakšne lastnosti imajo torej ljudje, ki so vredni zaupanja in jih je vredno obdržati v življenju?

1. Kažejo svoj pravi jaz brez maske

Tisti, ki so vredni zaupanja, jih ni strah biti, kdor so. Nimajo občutka, da se morajo skrivati pred svetom.

Njihove napake in rane jih delajo, kdor so. Bolj jim je mar za iskrenost, kot za njihovo podobo in mnenja drugih. Počutijo se udobno v svoji koži in tudi v vaši bližini so sproščeni. Ne obremenjujejo se s tem, kaj si drugi mislijo. So odprti, iskreni in brez težav drugačni. Če vam zaupajo svoje sanje in pa tudi trenutke, na katere niso ponosni, je to zato, ker vam zaupajo, zato jim lahko zaupate tudi vi.

2. Držijo obljube

Držijo se reka 'obljuba dela dolg'. Zavedajo se, kako pomembne so obljube ter besede, ki jih izrečemo. Če obljubijo, da bodo nekaj naredili, bodo to naredili. Če obljubijo, da bodo nekam prišli, bodo prišli. Zavedajo se, kako njihova dejanja vplivajo na vas, nočejo vas prizadeti ali razočarati ter zapravljati vašega časa z neuresničenimi obljubami.

3. Nikoli vam ne bodo dali občutka manjvrednosti

Cenijo vas, ni jim vseeno za vas in vašo srečo ter uspeh. Ne glede na to, kako drugače situacije doživljate, vam ne bodo nikoli dali občutka manjvrednosti. So vaši motivatorji in navijači. Ne hvalijo se pretirano s svojimi uspehi. Bodo tam, ko jih boste potrebovali. Lahko jim zaupate svoje misli in čustva brez skrbi, da bi vas obsojali.

4. So zvesti svojim načelom

Tudi če se bojujejo z mlini na veter, bodo vedno zagovarjali pravico in svoja načela. Iskreno in jasno povedo, kaj mislijo in v kaj verjamejo. Delajo, kar čutijo, da morejo narediti, čeprav je to morda težja poti. Če tudi jim ne uspe vedno, kar so si zadali, vedo, da so poskusili in dali vse od sebe. 

davidwolfe.com

Preberite si še: