4 opozorila vašega instinkta, ki jih ne bi smeli prezreti

4 opozorila vašega instinkta, ki jih ne bi smeli prezreti (foto: Profimedia) Profimedia
5. 1. 2023

V življenju obstaja mnogo situacij, ko zelo prav pride instinkt, ki se pojavi kot fizična reakcija v telesu. 

Navadno ob tem doživite močan občutek v trebuhu, čudno željo, nenadni občutek ali nek tihi glas v glavi, saj telo na tak način pokaže prvinski odziv in informacije, za katere veste povsem nezavedno. Instinktu mnogi pravijo šesti čut in nanj se lahko vsakič zanesete. 

Kako vas opozarja vaš instinkt? 

To ni prava izbira

Če dobite močan in jasen občutek, da to, kar počnete, ni prav, postanite pozorni na to. Tudi, če to kar počnete ni moralno sporno, je nekaj za tem, da ste dobili ta preblisk. Navadno se tudi vedno znova ponavlja, dokler mu ne prisluhnete in ga upoštevate.

Instinkt za nevarnost

Vaš instinkt odraža tisto, kar vaša podzavest že ve. Čeprav morda ne morete natančno določiti, kaj točno je nevarnost, prisluhnite temu notranjemu opozorilu, ko vas močno opozarja, da ste na nek način v nevarnosti. Lahko to začutite tudi za koga drugega.

Potreba po pomoči

Instinkt vas ne opozori le na nevarnost, ampak tudi pomaga ohranjati vaše čustveno dobro počutje. Če prejmete močan občutek, da potrebujete pomoč pri čemerkoli v življenju in če se nenadoma pojavi jasna želje po tem, jo poiščite. Lahko se zgodi tudi tako, da nekdo drug potrebuje pomoč, čeprav na prvi pogled ne izgleda tako. Upoštevajte svoj instinkt tudi v tej smeri.

Ne spreglejte jasnega občutka, ki kriči »DA«

Pogosto, ko vas »kliče« nekaj drugega v življenju, kot je na primer nova služba, hiša, partner, odločitev in možnost, vas bo vaš instinkt takoj obvestil. Če prejmete močan in jasen občutek, ki tako rekoč kriči DA, ga ne prezrite! To je eden najpomembnejših razlogov, zakaj je nujno poslušati svoj instinkt. Zaupajte svojemu občutku, saj je  to neprecenljiva življenjska veščina, ki vam lahko izjemno koristi. 

Preberite tudi: Zakaj se januarja pojavijo negativna čustva? (In kako veste, da gre za resno zdravstveno stanje?)