5 preprostih nasvetov, s katerimi boste končno preprečili zamujanje

5 preprostih nasvetov, s katerimi boste končno preprečili zamujanje (foto: Profimedia) Profimedia
6. 8. 2017

Točnost je lepa čednost, česar se še posebej zavedajo prijatelji, ki vas neprestano čakajo. Saj se od doma odpravite pravi čas, a kaj, ko vedno nekaj pride vmes, kajne? Morda boste s temi nasveti končno točni.

Dobra novica je, da točnost ni zapisana v genih, zato se je lahko priuči vsak. Pomagajo vam spodnji nasveti.


1. Ne nakopljite si preveč dela

Preobremenjeni ljudje vedno tvegajo, da bodo zamudili, saj v svoj dan stisnejo več stvari, kot jih lahko postorijo v 24 urah. Kaj lahko v današnjem dnevu izpustite? Ko boste nekaj opravkov prečrtali in prestavili na druge dni, se boste bolj potrudili pri tistem, kar ostane za današnji dan. Torej odklonite, prestavite in izbrišite! Zavrnite že tretjo skodelico kave, ki krati čas med delovnikom, ne ozirajte se na klicatelje, ki vam kradejo čas in se posvetite pomembnejšim stvarem.


2. Prihranite nekaj trenutkov za načrtovanje

Preglejte vse dogodke, ki vas čakajo že večer prej ali takoj zjutraj, ko se zbudite. Kdaj morate priti na sestanke in kam? Kaj morate postoriti in koliko časa vam bodo opravila vzela? Vse kar morate storiti je preračunati čas in ugotoviti, kdaj bo pravi trenutek za katero stvar. Pri pomembnejših opravkih dodajte še nekaj dodatnega časa, če bi se kaj slučajno zavleklo bolj, kot ste predvidevali. Ko to storite, je pred vami nov, čudovit dan, pri katerem se ne rabite obremenjevati z urnikom, saj je vse že urejeno.


3. Čas za zunanji videz

Zunanjemu videzu zjutraj običajno posvetimo kar dosti časa. Tu izgubite dragocene minute, ki odločajo o tem, ali boste v službo končno prišli točno. Zato že večer prej razmislite, kaj boste naslednji dan oblekli. Pripravite dodatke, ki bodo popestrili videz, preverite vremensko napoved in ugotovite, katera oblačila spadajo v koš za perilo in katera lahko ponovno oblečete.


4. Pripravite vnaprej

Ne glede na to, ali gre za posodabljanje profila na družbenem omrežju, pošiljanje pomembnih elektronskih sporočil ali načrtovanje obrokov za cel teden, se vedno pripravite vnaprej. Ko se lotite določene stvari, razmislite, kaj boste morali v zvezi s tem storiti v prihodnjih dneh in ali lahko kaj pripravite že sedaj. Veste na primer, kdaj boste prihajali iz službe, zato lahko naredite jedilnik zdravih malic in kosil ter nekaj stvari skuhate že v nedeljo.


5. Prikrijte resnico

Ne o pomembnih stvareh, saj laganje ni ena izmed cenjenih lastnosti. Verjetno pa ne bo nič narobe, če osebi, ki neprestano zamuja, poveste, da imate rezervacijo že ob sedmih (in ne ob pol osmih). Določite uro za pijačo in recite, da se dobite 15 minut prej, kot nameravate priti. Z majhnimi ukanami poskrbite, da bodo točni tudi drugi.

Preberite tudi: