6 stvari, ki so pomembne pri navezovanju stika

6 stvari, ki so pomembne pri navezovanju stika (foto: Profimedia) Profimedia
30. 12. 2017

Ko spoznate osebo, ki bi lahko bila potencialni prijatelj ali kaj več, se spomnite nasvetov, ki vam bodo pomagali pri navezovanju stika. Naj si vas ljudje zapomnijo.

Ko spoznate nekoga novega, ne pozabite na naslednje stvari:

Bodite samozavestni

Tihih in plašnih ljudi si ne zapomni skoraj nihče, zato zberite pogum in pokažite samozavest. Z vajo boste postali dober govorec in odpravili začetno tremo. Navezovanje stikov bo postalo vedno lažje, vi pa si boste ustvarili velik krog poznanstev. Nasmehnite se in ne pozabite pogledati v oči. Vaša drža naj bo odprta in sproščena. V takšnem okolju se bodo sogovorniki sprostili in se radi pogovorili z vami.

Zaupajte svoje zgodbe

Ne tistih najglobljih in najbolj skrivnostih, vendar dovolj zanimive, da vam bo sogovornik rad prisluhnil. S tem ko delite osebne izkušnje, pokažete ranljivost in odprtost, zato se druga oseba v vaši družbi počuti bolj sproščeno. Lažje deli tudi svoje pripovedi in hitro najdeta povezavo na globlji ravni.

Prisluhnite

Zlahka opazite, ko nekoga vaše govorjenje ne zanima. Kako se ob tem počutite? Ni prav prijetno, kajne? Ko na nekoga želite napraviti vtis, dobro poslušajte, kaj vam govori. Pokažite zanimanje, odveč niso niti dodatna vprašanja. Ljudje radi govorimo o sebi in še bolje se počutimo, ko nekoga zares zanima, kaj se dogaja z nami. Izkoristite to sebi v prid.

Vzbudite čustva

Zelo pomembno je, kaj bo prva stvar, o kateri se boste pogovarjali z novim prijateljem. Izberite zgodbo, ki je hkrati dovolj osebna in zabavna. Tema naj ne bo težka, saj se še ne poznata tako dobro. Takšen vtis kot boste napravili na začetku, takšno mnenje si bo sogovornik ustvaril o vas. Če ga želite še kdaj videti, naj bodo besede premišljene. Seveda vključite tudi lahkoten pogovor, ki bo razkril več o vajinem vsakdanu.

Izrazite svoje mnenje

Če imate o določeni temi drugačna stališča, se ne zadržujte, ampak to povejte. Ne začnite prepira in ne vsiljujte svojega mnenja, le iskreno spregovorite o svojih razlogih, ki so vas privedli do takšnega razmišljanja. To vama bo dalo iztočnico za zanimiv pogovor. Če je oseba iskrena in ji je vredno posvetiti čas, bo cenila vašo odprtost. Že na začetku se prepričajte, da ste v njeni/njegovi družbi lahko takšni, kot ste v resnici.

Preberite tudi: