7 korakov odpuščanja zamer

7 korakov odpuščanja zamer (foto: unsplash) unsplash
28. 8. 2019

Čeprav morda veste, da bi morali odpustiti, saj vas zamere in jeza lahko prav zares razjedajo od znotraj in kalijo vaš mir, je težko. Ko te nekdo prizadene, je težko kar tako pozabiti. Morda ne boste nikoli pozabili, a vendar lahko odpustite. Sledi 7 korakov, kako lažje odpustiti.

 

1.  Kar je bilo, je bilo

Preteklosti ne morete spreminjati, vse, kar se je zgodilo, se je zgodilo z določenim namenom, z določeno lekcijo, ki ste jo potrebovali. Sedaj se osredotočite na sedanjost, vaš pogled pa naj bo usmerjen naprej.

2. Izrazite se

Daleč najbolje je, da se z osebo pogovorite - kar se da iskreno in odprto. Povejte, kako se počutite, čeprav je morda težko, boste po tem občutili veliko olajšanje.

3. Zapišite si svoje občutke

Če se vam zdi, da vas nihče ne razume, da se ne morate z nikomer pogovoriti, potem bo najbolje, da vse izlijete na papir. Tudi lažje boste objektivno videli svoja čustva in morda dojeli stvari, ko jih boste videli v »fizični« obliki na papirju.

Zapisovanje najglobljih čustev ugodno vpliva na zdravje (+ 7 kratkih vaj)

Profimedia
4. Bodite sami s seboj

V tišini in miru in razmislite ter predelajte negativna čustva. Popolnoma sprostite um in razmislite, kaj ste se naučili, kaj čutite in zakaj tako čutite. Ne morete vplivati na druge, lahko pa vplivate na svoje odzive in dojemanja situacij.

10 vprašanj, ki si jih postavite vedno, ko kontrolo prevzamejo negativna čustva

5. Prevzemite odgovornost za svoja dejanja

Razmislite, ste morda tudi vi izzvali določeno reakcijo drugega? Saj veste, kako pravijo: za vsako stvar sta potrebna dva. Bodite iskreni do sebe. 

6. Sprejmite, da ni nihče popoln

Vsi smo samo ljudje, vsi se učimo in vsi kdaj delamo neumnosti. Spomnite se, da ste tudi vi kdaj koga prizadeli in lažje boste odpustili drugemu.

7. Ne želite drugemu slabo

Če boste nekomu želeli slabo, se bo to kot bumerang vrnilo do vas. Raje pošiljajte ljubezen, saj boste tudi ljubezen dobili nazaj kot bumberang. Privoščite si jo. 

Preberite si še: 4 lastnosti zaupanja vrednih ljudi 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri