7 vrst energijskih vampirjev, ki vas zelo verjetno obkrožajo ta trenutek

7 vrst energijskih vampirjev, ki vas zelo verjetno obkrožajo ta trenutek (foto: Roberto Nickson | Unsplash) Roberto Nickson | Unsplash
12. 9. 2022

Odnos je izmenjava energije. In kako zelo pomembno je, kakšna je ta - za razvoj naše osebnosti namreč, za dobro počutje, zdravje, pa tudi za vse nadaljne odnose, v katere bomo vstopili. Ali kdaj pomislite, kakšno energijo vnašate v odnos z drugimi?

Kaj pa osebe, ki vas obkrožajo?

  • Vam energijo dajejo ali vam jo jemljejo?
  • Imate občutek, da v družbi določenih ljudi tako rekoč letite?
  • Ali se brez pravega razloga počutite slabo, psihično in fizično?

Pozitivna energija, ki jo prejemamo od drugih, je lahko prav poživljajoča. Predstavljajte si, da je pred vami razgovor za službo. Ali pa športni nastop. Nervozni ste, nemirni, a v trenutku, ko se v vaši bližini znajde pozitivna oseba, se umirite.

Morda imate prijatelja, ki vam vedno daje občutek, da ste slišani in ljubljeni. Morda je partner tisti, ki vam že s svojo prisotnostjo vliva pogum. To so osebe, ki jih moramo čuvati kot zaklad. 

Na drugi strani pa so tudi osebe, ki povsem izčrpajo - energijski vampirji. Med njimi so takšni, ki to počnejo namerno, drugi le niso pozorni na to, kakšen učinek imajo na okolico. Lahko so arogantni in ukazovalni, lahko prijazni in očarljivi. Eni in drugi pa se hranijo z našimi čustvi in našo energijo. To so osebe, ki bi jih bilo bolje odstraniti iz življenja.

Jih prepoznate?

Tu je 7 vrst energijskih vampirjev

Ki vas zelo verjetno obkrožajo ta trenutek. Naučite se postaviti meje. Predvsem pa nikoli ne pozabite, da za reševanje njihovih težav, niste odgovorni vi.

1. Narcisi

Narcisi imajo motnjo pomanjkanja empatije. Ne zaupajte jim svojega srca.

2. Ljudje, ki radi besnijo

Če nekdo vpije na vas, občutite fizično bolečino.

3. Žrtve

Ljudje, ki mislijo, da je ves svet proti njim, so nevarni. Predvsem za občutljive duše, ki bi naredili vse, da bi se vsi dobro počutili. Zapomniti si je treba, da žrtve nočejo pomoči, saj se rade naslajajo nad svojo mizerijo in je vsakršen poskus, da bi jim pomagali, obsojen na propad.

4. Kralji/ce dramatiziranja

Dramatiziranje je droga, s kateri se nekateri ljudje zasvojijo. Ne spodbujajte ga.

5. Obsedenci z nadzorom in kritiki

Obstajajo ljudje, ki mislijo, da vse najbolje vedo. Zelo so naporni in če se le da, se jim poskusite izogniti v velikem loku, če nočete poslušati, kaj vse ste naredili narobe in kako bi bilo po njihovem bolj prav.

 6. Klepetulje

Ljudje, ki nikakor nočejo utihniti so lahko prav tako veliko breme in lahko počrpajo vso energijo. Če nekdo rine v vaš osebni prostor, se umaknite.

7. Pasivno–agresivni ljudje

Izrazijo svojo jezo z nasmeškom in zakrijejo sovražnost. Videti so iskreni, a niso zanesljivi. Obljubili vam bodo vse, a nikdar ne bodo uresničili svojih obljub – vedno se bo našel izgovor.

Preverite še: 

Ali pa: 6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša