Imejmo se radi - sledimo svojim sanjam in ciljem

Imejmo se radi - sledimo svojim sanjam in ciljem (foto: Profimedia) Profimedia
1. 1. 2017

Imejmo se radi. Najprej sebe, potem pa še druge. Obratno ne gre.

Obratno ne gre, ker v tem primeru izkazujemo ravno nasprotno – da se nimamo radi.

Ko vedno na prvo mesto dajemo druge – svojega partnerja, starše, otroke, prijatelje, sodelavce itd. – nam pogosto potem zmanjka časa zase. Ko smo vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, pa tudi, če nas nihče ne prosi, kar sami se ponudimo, da bomo naredili nekaj namesto nekoga, v resnici ne izkazujemo ljubezni tej osebi.

In ko to delamo dan za dnem, leto za letom, izgubljamo sebe in zavedanje o sebi: ne vemo več, kaj si mi želimo, ne prepoznamo več svojih potreb, nimamo več ciljev, izgubljamo svoje življenje in ga v resnici sploh več ne živimo. Resnica pa je, da ima vsak od nas svoje življenje. In naloga vsakega posameznika je, da živi to življenje. To pomeni, da poskrbi za svoje potrebe, da sledi svojim sanjam in ciljem – tako se imamo radi.

Ko te nekdo prosi za pomoč ali pa sam vidiš, da jo potrebuje, mu boš seveda pomagal – po svojih najboljših močeh, nikoli pa ne na račun sebe.

Izkažite si ljubezen in spoštovanje, nato pa ju delite z drugimi.

V teh dneh se spomnite tudi nase

Vzemite si vsaj pol ure vsak dan zase – tako boste zagotovo bolje opravili vse, kar vas čaka. Najbolje je to narediti kar takoj zjutraj, saj je to tudi odlična priprava na nov dan: nežno prebudite svoje telo, nadihajte se jutranjega zraka, spijte topel čaj, pripravite si zajtrk, umirite misli in dan bo povsem drugačen, kot če ga začnete nervozni in slabe volje.

Imejte se radi in si podarite te trenutke zase. Umirjeni in zadovoljni v sebi boste lahko veliko več dali drugim, kot raztreseni, nezadovoljni in pod pritiskom.

Želim vam čim več lepih in ljubezni polnih trenutkov v svoji družbi in družbi bližnjih. Imejte se radi!

Napisala: Tinkara Filač, zdraviodnosi.blogspot.com, foto: Profimedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri