Kaj gre določenemu astrološkemu znamenju najbolj na živce?

Kaj gre določenemu astrološkemu znamenju najbolj na živce? (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2022

Vsak človek lahko našteje nekaj stvari, ki jih ne prenese. Če te nevšečnosti strnemo po astroloških znakih, lažje razumemo vedenje določenega znamenja.

Oven

Ne prenese, če je napačno razumljen ali če so njegove besede napačno povzete. To ga spravi v neobvladljiv bes in na vse pretege se bo trudil, da situacijo popravi. Prav tako ni ljubitelj ljudi, ki so počasni, vedno zamujajo in se neprestano pritožujejo.

Bik

Sovraži, če je neuslišan ali če nekaj razlaga, pa se mu ne namenja dovolj pozornosti. Bikovi prijatelji se tega dobro zavedajo in med pogovorom gledajo v oči, kar simbolizira dejstvo, da so osredotočeni na njegove besede. Biki neradi govoričijo kar tjavendan in če začutijo, da niso spoštovani, jih to zelo vznemiri. In ne marajo, da se jih preganja, pa naj gre za osebne ali službene stvari.

Dvojčka

Je po naravi zelo neodločen, zato ne mara in ne more hitro sprejemati odločitev. Ni važno, kako pomembne so – zdi se mu, da je vsaka odločitev težava, s katero se noče soočiti. Kadar je postavljen pred dejstvo in bi moral hitro reagirati, od njega pogosto slišimo: »Bom razmislil in ti javim …«

Rak

Ne prenese občutka, da ga ljudje ne razumejo ali ne vidijo stvari skozi njihove oči. Trdno stoji za svojimi odločitvami in pričakuje, da jih bodo cenili tudi drugi. Ne gre toliko za narcisizem kot za prepričanje, da je njegov prav edini prav – zato ga razjezi, če drugi ne prikimavajo.

Lev

Lev se razburi, kadar stvari niso po njegovem. Iz tira ga spravi dejstvo, da je izgubil v prepiru, zamudil razprodajo, če se mu ne prizna zaslug za delo. Lev hoče, da ga drugi doživljajo kot prijaznega človeka, pravega prijatelja, odličnega ljubimca, kot najbolj pametno in radodarno osebo na svetu.

Tehtnica

Da bi tehtnico kaj vrglo s tira. V nekaterih situacijah se to zgodi. Včasih pa celo izbrska nekaj, kar jo moti pri stvareh, ki so načeloma okej. Na splošno ni prevelika ljubiteljica ljudi.

Devica

Analitik in obsedena z detajli sovraži nered in vse, kar je povezano z neredom. Razjezi se tudi, kadar sogovornik ni poučen o temi, o katera ona veliko več ve, pa se kljub temu dela pametnega. Ne mara pokroviteljstva. Prepričana je, da sama vse najbolje ve in kadar se najde kdo, ki to postavi na preizkušnjo, je močno znervirana. Veliko ljudi ima za naivne.

Škorpijon

Sovraži, kadar plača za nekaj, kar po njegovem ni vredno toliko denarja. Rad se pogaja za ceno in se zavzema za pravično trgovino. Zbira kupončke in sledi razprodajam, uživa v igrah na srečo, ampak samo, dokler zmaguje.

Strelec

Najbolj na svetu sovraži izdajo in laganje. Vsi ga poznajo kot človeka, ki je vreden zaupanja, včasih je preveč naiven in ne zna preceniti, kdo je iskren in kdo ne. Kadar je zaradi tega prizadet, težko spet zaupa ljudem.

Kozorog

Ima rad vedno zadnjo besedo, pa četudi na grd način doseže, da obvelja njegova. Zato pogosto deluje nesramen in brezobziren. Misli, da ima vedno prav in kadar je postavljen pred izziv, ga prime panika, zato udari nazaj z vso silo. Obrambni mehanizem je zelo močan.

Vodnar

Ne prenese izgube nadzora in skoraj vsako situacijo vidi kot potencialno nevarnost, da bi se to zgodilo. Zato ves čas kontrolira vse okrog sebe. Če nekdo misli s svojo glavo, vodnar to vzame kot osebno žalitev. Ne mara občutka, da ne ve, kako se bo nekaj izšlo in rad igra vodjo, saj ima na ta način dober pregled nad celotno situacijo. Če je glavni kdo drug, obstaja možnost, da bodo šle stvari po svoje, in to ga navdaja z grozo.

Ribi

Vodi zelo natančno evidenco o tem, kaj in koliko je dal in kaj prejel. Kadar se mu zdi to nepravično porazdeljeno, goji zamere in začne zavračati osebe, ki so krive za to. Bori se za pravičnost in enakost – vse, kar temu nasprotuje, ga spravlja v razočaranje. Ima visoka pričakovanja in ko niso izpolnjena, je jezen in sovražen.

Vir: Your Tango
Preverite še:
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti

In TA astrološka znamenja veljajo za najbolj zabavna