Kaj imajo moški, kot je Jesse James?

19. 6. 2010

V zadnjem času so časopisni stolpci medijev lahkotnejših vsebin prepolni zapisov o takšnih in drugačnih nezvestobah. Skupno vsem je, da največkrat ne gre le za enkraten skok čez plot, ampak za večletne afere, ki jih prevarane niti slutile niso.

Kakšni so ti moški, ki svoji ženski dajejo občutek, da je edina na svetu, kljub temu pa so sposobni živeti dvojno življenje?

Po prepričanju psihologov imajo takšni moški strah pred soočenjem in ne želijo imeti konfliktov. Zato raje vse življenje goljufajo in se zaradi ljubega miru zapletajo v vedno nove laži.

Moški, ki ženskam pripovedujejo vedno nove zgodbice in veliko obljubljajo, hrepenijo po bližini. Vzrok se pogosto skriva v otroštvu, največkrat v motenem odnosu do mame. Nepotešena potreba po tej posebni vezi je še vedno tako velika, da takšni moški naredijo vse, da bi vsaj določen trenutek imeli ta občutek povezanosti.

Zato vedno znova gradijo sanjske svetove – vsakokrat z drugo žensko. Sanjski svet! Ali bolje rečeno: več svetov hkrati! Običajni ljudje si skorajda ne moremo predstavljati, kako to logistično in organizacijsko sploh izpeljejo.

Takšen moški je do žensk nadvse ljubeč, zna pokazati čustva in načrtuje skupno prihodnost. To pa so vrline, po katerih hrepeni vedno več žensk. Teh ne zanimajo več zgolj čedni moški z brezhibno postavo in dobro plačano službo.

Poleg moških, ki ne želijo zaživeti v realnem svetu odraslih in se raje zatekajo v svet fantazij, poznamo tudi ženske, ki se bojijo izzivov partnerskega odnosa in soočanja z realnostjo. Tudi te imajo v sebi delček, ki jim omogoča pobeg od realnosti.

In prav v realnosti in poznavanju samega sebe se skriva priložnost, da utečete skušnjavam, v katerih bi vas sanjska slika lahko premamila. Takrat se morate vprašati: Se zaljubljam v zgodbo? Ali je ta moški zares tako emocionalen in realen?

'Bolni' lomilci src

  • Deset afer v petih letih in težave z alkoholom, toda pevcu skupine Take That Mark Ownu (38) je žena Emma dala drugo priložnost.

    Bil je velika ljubezen Sandre Bullock, toda Jesse James (41) je hotel več potrditve – in to od več žensk. Po razkritju afer je povedal, da je zasvojen s seksom.

    Med terapijo proti odvisnosti od seksa je Tiger Woods (34) priznal, da je v petih letih zakona svojo ženo Elin prevaral s 121 ženskami. Ločitev še poteka.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri