Kaj pomenijo sanje o pajkih?

Kaj pomenijo sanje o pajkih? (foto: profimedia) profimedia
18. 11. 2021

Se vam je v sanjah kdaj prikazal pajek? To ima lahko kar nekaj pomenov. 

Ko pajka zagledate na steni ali stropu, vas ne ogroža. Morda se ga bojite, vendar vam ne želi nič hudega. V sanjah pa je to nekaj popolnoma drugega in se lahko spremeni celo v nočno moro. Pravi vzrok more je težko določiti, če se z njimi soočate pogosto, pa se za začetek izognite gledanju strašljivih filmov pred spanjem. 

Če menite, da imajo vaše sanje globlji pomen, preverite naslednje razlage. 

Kaj pomeni, če sanjam pajka ali pajke?

Sanje o določenih živalih lahko simbolizirajo strah. Na primer lahko se bojite umazanije in pajka, ki hodi po tleh, povezujete s tem, da boste umazani, če se vas dotakne. V teh primerih pajki posegajo v vaše strahove, ni pa nujno, da se jih bojite. 

Pogosto pajki v sanjah nakazujejo na mrežo laži, ki vas obremenjuje tisti trenutek. Imate željo, da bi povedali resnico. 

Pajki lahko nakazujejo na čustveno distanco: ali se počutite kot zunanji opazovalec in neko skušnjavo namerno držite stran od sebe, ali pa se ščitite pred uničujočim vedenjem. 

Morda pa ste zelo kreativni. Če sanjate pajka, ki plete mrežo, ste verjetno opravili težko nalogo in pričakujete nagrado. 

Kaj pomenijo sanje o insektih? 

Glede na raziskavo iz leta 2014 ima sanje o insektih kar 5 % ljudi, zato niste osamljen primer. Običajno to nakazuje, da vas nekdo v življenju moti ali nadleguje. Večji kot je insekt ali več kot jih je, bolj vas določena oseba ali stvar moti. 

Če sanjate delovna bitja, kot so na primer mravlje, to lahko pomeni, da želite urediti svoje misli. Bolezen, ki jo povzroči insekt, pa je v sanjah lahko opozorilo vaše podzavesti, da vas ogroža nekaj negativnega. 

Razmislite torej, ali vas sanje resnično opozarjajo na kakšen problem v življenju, ali je kriva le tista grozljivka s pajki, ki ste si jo ogledali včeraj. 

Vir: Bustle