Kako prebrati telesno govorico

Kako prebrati telesno govorico (foto: Profimedia) Profimedia
30. 6. 2017

Ugotoviti, ali ste nekomu všeč ali ne, je včasih lahko precej težko. Nekaj namigov vam ponudi tudi telo, če le veste, kaj pomenijo določene kretnje.

Telesna govorica pove vse o tem, kako se določena oseba počuti in kaj premišljuje. Če jo poznate vsaj malo, boste vedno vedeli, kdaj ste nekomu všeč, še preden pričnete s pogovorom.

Široko odprto

Kadar ste nekomu všeč in je tudi on/a všeč vam, bo vaše telo zavzelo odprto držo, da boste lahko namenili celo svojo pozornost simpatiji. Obrvi bodo v loku, ki dovoljuje očem, da so široko odprte. To spusti vanje več svetlobe in omogoči, da bolje vidite. Rahlo privzdignjene obrvi so močno sporočilo, da ste v družbi osebe dobrodošli. Na videz se izbrancu/izbranki dopadete, zato se mu/ji brez skrbi približajte.

Lep izgled

Tu ni govora o oblačenju in ličilih, ki jih boste izbrali. Velik namig o tem, da se nekdo zanima za vas, telesna govorica sporoča preko urejanja. Ko moški zagleda lepo dekle, si popravi ovratnik, poravna držo in se skuša postaviti v položaj, v katerem izgleda najbolje. Ženske si popravljajo lase in jih odmaknejo stran z obraza, da je bolje viden. Če se vaša simpatija prične »urejati«, ko se ji približujete, ste ji verjetno všeč. In obratno, kadar pri sebi opazite, da  popravljate majico, ki ni zmečkana, želite pritegniti pozornost nekoga.

Obrnjeni naprej

Podobno kot pri prvi točki, le da se tokrat celo telo osebe obrne proti vam, potencialni simpatiji, da dobite vpogled v vse, kar vam nekdo ponuja.  S tem vam posameznik sporoča, da se zanima za vas. Tudi sami se boste avtomatsko obrnili proti tistemu, ki vam bo všeč. Obrnejo se tudi posamezni deli telesa (na primer roke). Več kot vidite, bolj se nekomu zdite privlačni. Lahko naredite test in prvi usmerite svojo držo proti izbrancu/izbranki. Poglejte, če bo druga oseba storila enako.

Ne zanimate ga/je

Potrditev vam lahko dajo tudi stopala. Če so obrnjena proti vam, pomeni, da ste simpatiji všeč. Ko pa so usmerjena proti najbližjemu izhodu oziroma smeri, v katero lahko oseba odkoraka proč, boste verjetno morali poiskati koga drugega. Noge so precej zanesljiv pokazatelj naklonjenosti, kar velja za vse vrste situacij. Nekaj drugih namigov, ki sporočajo, da se raje umaknite, je pomanjkanje očesnega stika, zavračanje pogleda na sprednjo stran telesa in malo gibov med govorjenjem. Če oseba preprečuje gibe, ki nakazujejo, da se vas želi dotakniti ali celo zapolnjuje prostor s predmeti, raje odidite stran.

Preberite tudi: