Kako spletajo prijateljstva introverti?

Kako spletajo prijateljstva introverti? (foto: Profimedia) Profimedia
25. 5. 2017

Čeprav je vaš glas v množici tišji od ostalih, to ne pomeni, da morate biti za kaj prikrajšani. Še vedno lahko najdete nove prijatelje, čeprav se zdi skoraj nemogoče. Tu je nekaj nasvetov, kako pristopiti k spoznavanju novih ljudi.

Globoko namesto široko

Vsi, vase zaprti in odprti ljudje, imamo omejen čas in energijo, ki jo lahko razdajamo. Introverti raje porabljajo energijo za najbližje in najljubše osebe. Če iščete nove prijatelje, se ne vrzite v dodajanje neznancev na Facebooku, ampak plavajte proti toku. Izkusite občutek pravega prijateljstva s tem, ko posameznike spoznavate osebno. Z osebnim stikom boste bolje vedeli, ali vam je oseba resnično všeč, imata skupne interese in jo vidite kot prijatelja. Verjetno ni treba poudarjati, da je srečanje v živo neprimerljivo boljše od klepetanja preko družbenih omrežij.

Spodbujajte smiseln pogovor

Introverti se lahko počutijo osamljene, tudi ko je okrog njih veliko ljudi. Osamljenost je produkt nesmiselnih pogovorov, v katere se zapletate. Če se počutite nepovezane s svojimi prijatelji, usmerite pogovor v bolj pristno smer. Lahko poskusite z vprašanji, ki se začnejo z besedo zakaj. Če se odpravljate na večji dogodek, ne porabite večera za povezovanje s tujci, ampak utrjevanje prijateljstev. Poiščite teme, ki so vam skupne z znanci in tistimi, ki jih poznate bolje ter načnite pogovor o njih. Iz bežnega poznanstva bo kmalu zraslo trdnejše prijateljstvo.

Dajte čas in ranljivost

Ko ustvarjate nova prijateljstva, se je vredno držati recepta, da bodite pripravljeni deliti svoj čas in ranljive točke. Na začetku bo vedno nastopilo »nerodno obdobje«, ker se še ne boste poznali dobro in šele odkrivali lastnosti drug drugega. Vendar se kljub temu prisilite, da boste nekaj ur preživeli z »novimi prijatelji«, čeprav bi raje ostali doma. Pripravljeni morate biti dati delček sebe, če želite, da oseba resnično vidi vaš namen. Tudi vi se izkažite kot oseba vredna zaupanja in dajte vedeti, da so skrivnosti pri vas na varnem.

Preberite tudi: