Kakšni komplimenti zares štejejo?

Kakšni komplimenti zares štejejo? (foto: Profimedia) Profimedia
15. 5. 2017

Zagotovo se spomnite komplimenta, ki se vam je v spomin vtisnil zaradi njegove specifičnosti, saj je posameznik na vas opazil tisto nekaj, kar ostali niso. Kaj pa bi to lahko bilo? Zunanji videz, nova frizura, obnašanje, uhanček v nosu? Preverite, kaj si ljudje zares zapomnijo.

Komplimenti, ki ne pomenijo veliko

Zagotovo ste na družbenih omrežjih že zasledili fotografijo osebe, ki se vam je na pogled zdela simpatična, to pa so potrjevali tudi komentarji. Prijatelji so ga/jo zasuli s pohvalami o videzu in novih oblačilih, vi pa ste si zaželeli prav tak pulover. Hitro lahko padete v past in se primerjate z njim ali njo ter se sprašujete, zakaj ljudje ne komentirajo vaše slike na podoben način.

Ali nisem lep/a? Zakaj mi ljudje tega ne povejo? Ko dobite pohvalo o zunanjem videzu od prijateljev ali popolnih tujcev, vam nudi začasen občutek zadovoljstva in samozavesti, dokler se ne pogledate v ogledalo. Ali to govorijo le, ker želijo biti prijazni, ali so mislili resno? Komplimenti o zunanjosti vas ne bodo osrečevali do konca življenja, saj se lastna prepričanja o videzu dnevno spreminjajo.

Komplimenti, ki si jih ljudje zapomnijo

Tisto, kar resnično šteje, so pohvale o dejanjih, ki ste jih storili in vaši osebnosti. Ni potrebnega veliko truda, da osebi poveste, da ima lepo frizuro. Veliko bolj se morate potruditi pri komplimentih, ki opisujejo talent in karakter. Ko prijatelj opazi pozitivno lastnost, za katero še sami niste vedeli, da jo imate, čutite hvaležnost in ste presenečeni sami nad seboj. Ljudje smo tako zaslepljeni, da včasih ne vidimo svojih močnih plati, ki jih lahko osvetli že preprosta opazka bližnje osebe. To resnično pove, kaj si drugi mislijo o nas.

Torej, ko dajete komplimente, dobro premislite. Pohvalite stvari, ki vas pri osebah resnično navdušujejo in navdihujejo. Vsi potrebujemo več premišljenih dobrih besed, da bi lahko odprli oči in videli, kako neverjetni smo. In če kdo pohvali vas, sprejmite komentar ter se zahvalite.

Preberite tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri