Ko se v življenju stvari zalomijo: 4 besede, ki prinesejo moč in umirjenost

Ko se v življenju stvari zalomijo: 4 besede, ki prinesejo moč in umirjenost (foto: Profimedia) Profimedia
8. 2. 2021

Poiščite zrno sreče v vsakem trenutku.

Vsi dnevi ne bodo popolni, v življenju je polno nepredvidljivih neviht. Toda po vsaki bo skozi gmoto oblakov pokukalo sonce in nastal bo mir.

A kako prebroditi nevihto brez čustvenih ran?

Kljub vsemu rečem življenju da

Viktor Emil Frankl, avstrijski nevrolog in psihiater, ki je preživel holokavst, je v biografiji Kljub vsemu rečem življenju da zapisal, kaj ga je grozljiva izkušnja iz Auschwitza naučila o primarnem namenu življenja: iskanju smisla.

V času, ki ga je preživel v koncentracijskem taborišču je ugotovil, da lahko ljudje najdejo smisel dobesedno v vsem – tudi takrat, ko trpijo.
Svetuje, da se vedno najprej vprašamo, kaj življenje pričakuje od nas, namesto da smo mi tisti, ki imamo pričakovanja do življenja.

Poskušati moramo torej razumeti pomen vsakega trenutka v življenju, ne glede na to, ali je negativen, nevtralen ali pozitiven.

In ko boste imeli občutek, da se nad vas zgrinja nevihta in gre vse narobe, uporabite moč naslednjih 4 besed:
»Smisel življenja najdem v …«

Poskušajte najti zrno sreče, zrno pozitivnega v trenutni negativni situaciji. Zagotovo obstaja, potrebno ga je le poiskati in postati mora vaš smisel. Ko ga boste našli, boste ugotovili, da je trenutna situacija začasna, vi in vesolje imate boljši načrt.

Iskanje smisla je prvi korak v procesu celjenja čustvenih ran. Nauči, kako lahko premagate težko situacijo in pomaga znova najti mir, olajšanje, pa tudi moč za spopadanje z izzivom.

To je seveda le en od pristopov, ki lahko pomaga zmanjšati stres in prebroditi težke trenutke. Kombinirajte ga z drugimi tehnikami, kot so meditacija, preživljanje časa v naravi, pogovor z bližnjimi ali s strokovnjakov, prakticiranje hvaležnosti …

Prirejeno po: Sensa.hr
Preverite še:

Ali pa: Kako nam lahko pomaga sprehod po gozdu