Ko spoznate TO, se stvari v življenju pričnejo spreminjati

Ko spoznate TO, se stvari v življenju pričnejo spreminjati (foto: pexels) pexels
19. 9. 2021

Če želite nekaj spremeniti, je pomembno, da sprejmete odgovornost za vse, kar počnete v življenju: za jezo ali radost, za dobro ali slabo, raj ali pekel.

Ko ugotovite, da ste vi sami vzrok tega, kar se vam dogaja, takrat ozavestite svojo lastno odgovornost in misli se pričnejo spreminjati.

Zgodba o tem, kako smo sami ustvarjalci svojega pekla in raja:

Nekoč je gospod potoval in naenkrat prispel v raj. V Indiji je koncept raja pogosto povezan z drevesom, ki izpolnjuje želje. Kdor se usede pod to drevo, se mu vsaka želja v trenutku izpolni, brez časovnega zamika. Gospod je bil utrujen in zaspal pod drevesom želja, ne da bi se tega zavedal. Ko se je prebudil, je občutil lakoto in pomislil: “Lačen sem, ko bi le dobil malo hrane.”

V trenutku se je pojavila hrana. Bila je tako okusna, da ni niti razmišljal, od kod se je pojavila. Nato se mu je pojavila še ena misel: “Ko bi imel še kaj za popiti…”

V trenutku se je pojavila še pijača. Med pitjem se je pričel spraševati: “Kaj se dogaja? Ali sanjam? Ali so tukaj nekakšni demoni, ki se šalijo z menoj?”

In pojavili so se demoni. Bili so grozni, točno takšni, kakršne si je zamišljal v svoji glavi. Zadrhtal je in pomislil: “Sedaj me bodo ubili…”

In ubili so ga...

Ta zgodba ima svoj smisel. Vaš um je vaše drevo izpolnjevanja želja, ne glede na to, kaj mislite, slej kot prej se vam bo uresničilo. Včasih je časovni interval takšen, da ste že čisto pozabili, da ste si to nekoč želeli oziroma o tem razmišljali.

Če pogledate globko, boste videli, da vaše misli ustvarjajo vaše življenje. Ustvarjajo vaš raj ali vaš pekel. Ustvarjajo vaše strahove in vašo radost, slabo in dobro… Vsi ste čarovniki in ustvarjalci svojega življenja. Vsak tke čarobni svet okrog sebe, ki se nato spremeni v resničnost. Tudi pajek se sam ujame v svojo mrežo. Nihče vas ne muči, mučite le samega sebe. Ko je to ozaveščeno, se stvari pričnejo spreminjati. Takrat lahko spremenite vse: sposobni ste spremeniti svoj pekel v raj.

Osho

in 8 značilnosti osebe, ki sledi sebi