Ljubezen na prvi pogled: Iz zavetišča je rešila brejo psičko reševalko. (rešenih 9 pasjih življenj!)

mladički v zavetišču (foto: profimedia) profimedia
28. 12. 2022

Navdušujoč videoposnetek breje psičke, ki so jo rešili iz zavetišča, je navdušil uporabnike na TikToku z več kot 1,7 milijona ogledov.Uporabnica Whitney Fang—@fosterdogsoftexas—v svoji biografiji navaja: "Hodim v vsa  mogoča pasja zavetišča, da rešim pse in jim pomagam najti večne domove."

V videu je Fang povedala, da je v zavetišču našla "super brejo psičko." Prikupna psička Tessa je videti kot črnorjava in bela mešanka s prijaznim gobčkom. Fang je pojasnila, da je bila to "ljubezen na prvi pogled" in je Tesso odpeljala domov, da bi v miru skotila svoje mladičke.

"12 ur potiskanja! Mama je izčrpana. Rešili smo 8 zdravih mladičkov. Skupno 9 rešenih življenj," je zapisala Fang in dodala, da bodo tako Tessa kot njeni mladički v posvojitev čez približno tri mesece.

Uporabnica Stephanie je komentirala: "Res je zelo lepa! Videti je bila tako srečna, da te ima ob sebi! Super si!"

Uporabnica Lala0626 je napisala: "Hvala, ker nisi dovolila, da ta psička skoti v zavetišču."

Uporabnik Toujoursanna je komentiral: "KAKO nihče ne govori o tej zgodbi??? (Resno, hvala, ker pomagaš tej srčkani psički!)"

Ameriško združenje za preprečevanje okrutnosti do živali poroča, da "vsako leto v zavetišča za živali v ZDA vstopi približno 6,3 milijona domačih živali. Od tega je približno 3,1 milijona psov in 3,2 milijona mačk.«Po poročanju Houston Chronicle je Teksas leta 2018 veljal za državo številka ena za evtanazijo živali.

Poročajo tudi, da je bilo leta 2021 v zavetiščih po vsej državi ubitih več kot 61.000 psov in mačk in »na splošno so zavetišča v Teksasu dosegla skupno stopnjo reševanja 80,8 odstotka.

Leta 2021 so zavetišča v ZDA sprejela skupno 596.730 živali in 482.330 od teh je našlo nove domove. V primerjavi z letom pred tem je to precejšnji upad.«Ta isti časopis poroča, da se je v večini lokalnih zavetišč leta 2020 povečalo število posvojitev in s tem tudi stopnja evtanazije zaradi omejitev COVID-19. Vendar številke zapuščenih živali v zavetiščih ponovno rastejo. 

Tudi vi lahko pomagate pasjim mladičkom v zavetišču Horjul (ali kateremkoli drugem). Verjemite, veseli vas bodo. 

Včeraj je psička v zavetišču Horjul skotila kar 11 mladičkov. Še veliko več štirinožnih prijateljev čaka na vas. Vendar pozor: posvojite jih le, če resnično lahko skrbite zanje. Če jim lahko nudite lep, prijeten dom.

Že med samim postopkom posvojitve je posvojitelj sicer seznanjen z osnovnimi pogoji, ob posvojitvi pa podpiše posvojitveno pogodbo. Pred posvojitvijo s seboj prinesite ovratnico, povodec, za mačke transporter, po dogovoru z oskrbnikom tudi hrano, ležišče in ostalo opremo za kužka.