Med samoizolacijo ne pozabite tudi na trening možganov

Med samoizolacijo ne pozabite tudi na trening možganov (foto: Profimedia) Profimedia
16. 4. 2020 Promocijsko sporočilo

Že peti teden teče, odkar smo se, zaradi koronavirusa znašli v samoizolaciji. Verjetno ste dobro opremljeni z informacijo, da ne smete pozabiti na gibanje in zdravo prehrano. No, tokrat pa bomo poudarili pomembnost urjenja naših možgančkov, še posebej otroških, zato vam predstavljamo poseben program za otroke, ki se ga lahko loti, kar cela družina in to preko spleta!

Z našimi možgani je podobno kot z mišicami, ki ob redni uporabi ohranjajo moč in okretnost, ob zanemarjanju pa izgubljajo že pridobljene sposobnosti. Pri možganih je podobno kot pri telesu, da telo zmore telesne napore, potrebujejo mišice stalno vadbo. Podobno tudi možgani potrebujejo miselno vadbo in urjenje, da zmorejo premagovati miselne napore. Zelo podobno je z otroškimi možgani. Dolgoletna raziskovanja razvoja človekovih možganov so pokazala, da je med obdobjem oblikovanja mentalnega razvoja (4.–14. leta) izjemno pomembno, da se izvaja miselna gimnastika za boljši razvoj možganske kapacitete in s tem enakomeren razvoj leve in desne možganske polovice. Ker je klasično šolanje večinoma usmerjeno v razvoj leve možganske polovice, ki skrbi za logiko, razumskost in analitičnost, je desna polovica, ki je odgovorna za kreativnost, običajno slabše razvita. Da bi spodbudili enakomeren razvoj leve in desne hemisfere je otrokom na voljo metoda Brainobrain, ki je do zdaj že pokazala izjemne rezultate na več 200.000 otrocih po celem svetu.

promocijski materiali

Brainobrain dostopen tudi na spletu preko online izobraževanj

Ekipa Brainobrain trenerjev je v teh kriznih časih poskrbela tudi za online izobraževanja, in sicer za stare in nove učence. Udeležencem je tako omogočeno, da še naprej urijo svoje možgančke in to v varnem okolju svojega doma. Hkrati ostajajo še naprej pozitivno motivirani, učijo se novih stvari in opazujejo svoj napredek, čeprav se zdi, da ves svet stoji. Ta občutek napredka zelo pozitivno vpliva tudi na otrokovo samopodobo.

profimedia

Pri Brainobrainu trdno verjamejo, da naši otroci tako pridobivajo na svoji vrednosti. Ko se vpišejo v njihov program, začnejo s pomočjo abakusa in mentalne aritmetike razvijati življenjske veščine, kot so koncentracija, vizualizacija, spomin, samozavest, krepijo samopodobo in samozavest. V času pandemije imajo omejeno gibanje in svobodo, zato je še toliko bolj pomembno, da niso prikrajšani še za urjenje novih veščin. Odrasli smo tisti, ki jih moramo voditi skozi turbulentne čase in jim pokazati, da zmorejo in jih motivirati, da s kontinuiranim delom, ne glede na situacijo, lahko dosežejo svoje cilje. Ostati moramo pozitivno usmerjeni in verjamemo, da jim bo ta izkušnja zagotovo ostala v pozitivnem spominu.

promocijski materiali
Njihova srečanja na nov način, pa so že naletela na pozitivne odzive. Nemoteno vpisujejo in oblikujejo nove skupinice. Če želite tudi vi uriti svoje možgančke jim pišite na info@brainobrain.si ali pa obiščite njihovo spletno stran tukaj.