Meditacija in otroci

3. 1. 2011

Na zelo zabaven način lahko meditiranja naučite tudi svojega otroka. Pri tem mu boste pomagali, da se bo lažje sprejemal, bolje spoznal in se ob tem posredno naučil tehnike sproščanja.

Dihanje

Meditacijska tehnika dihanja, ki se osredotoča na globoko ritmično dihanje, je tudi vašemu otroku lahko v veliko pomoč, saj se z meditiranjem na enostaven in predvsem zabaven način otrok lahko poveže s svojim notranjim mirom.

Pred meditacijo se z otrokom udobno namestite v sedeči položaj in se prepričajte, da vas med meditiranjem ne bo nihče vznemiril. Pomembno je tudi, da imate na sebi udobna oblačila. Recite mu, naj zapre oči, položi roke na trebušček in vas pozorno posluša. Povejte mu, naj pusti mislim svojo pot, naj uporabi čim več domišljije, vi pa ga skozi meditacijo vodite s čim bolj umirjenim glasom.

Vodite ga lahko na naslednji način:

''Globoko vdihni in izdihni. Začuti, kako ob vdihu tvoj trebušček raste in kako se z izdihom tvoje telo popolnoma sprosti. Zamisli si, da uživaš na sanjski plaži. Obdaja te sinje modro morje, bele peščene sipine in gradovi iz peska. Na vsakem gradu je mala zastavica ... več na www.sensa.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri