4 namigi za dober vtis na prvem zmenku

4 namigi za dober vtis na prvem zmenku (foto: Profimedia) Profimedia
26. 11. 2016

Tokrat smo raziskali, kako lahko ženske naredite dober prvi vtis na moškega. A tudi moški lahko uporabite katero izmed teh iztočnic.

Starost, spol, videz, mimika, vonj in glas – to je nekaj dejavnikov, ki so odločilni za vtis o neki osebi. Vsi avtomatsko ocenimo osebo, s katero se srečamo. Ta 'preverka' traja največ 90 sekund, nato sledi naša sodba. Naši možgani z bliskovito hitrostjo seštejejo zaznano in še vse tisto, kar se skriva v predalčku izkušnje in ocenijo: prijatelj ali potencialni sovražnik.

V tem procesu gre za dediščino naših starih prednikov – za njih je bila pravilna sodba življenjskega pomena, saj so morali svojega nasprotnika oceniti v delčku sekunde. Zato še danes, tako rekoč iz varnostnih razlogov, iščemo za ustreznimi predalčki, v katere radi pospravimo še nove znance.

Včasih tudi krivično. Tu si velja zapomniti, da se ne pustite zavesti ocenjevanju zunanjosti, saj je treba včasih z osebo spregovoriti samo nekaj besed in že boste spremenili mnenje o njej.

Zapomnite si zlato pravilo prvega vtisa

Bodite takšni, kot ste v resnici! Kako čutimo, kaj mislimo – vse se odrazi v našem nastopu in pogovoru z drugimi ljudmi. Pred razgovorom za službo mora posameznik na primer v miru razmisliti, zakaj želi to novo delovno mesto, kakšne nove kvalifikacije mu prinaša in s kakšnimi znanji razpolaga.

Vse to poskrbi za neko zdravo samozavest, ki se odrazi tako v gestiki kot tudi v mimiki. Le tisti, ki je prepričan sam vase, lahko prepriča tudi druge.

Štirje namigi, ki naredijo dober vtis na moške

Prav gotovo ste nervozni, ko se odpravljate na prvi zmenek z novim znancem. To je povsem normalno in zdravo, poskrbeti morate le za dobro pripravljenost.

1. Male sanje

Kdor je dobre volje, uspešneje flirta. Še preden se odpravite na zmenek, se spravite v dobro voljo: zaprite oči in si prikličite lep prizor iz svojega življenja. Ali pa si predstavljate razburljiv večer z neznanim moškim – z vsemi čudovitimi podrobnostmi. Ta mala fantazija bo zadostovala – vaši možgani se bodo preklopili na pozitivne dražljaje.

2. Dober začetek

Vam je všeč njegov glas? Potem mu to tudi povejte! Komplimenti so dober začetek – tudi in še posebej za žensko, ki tako pokaže svojo samozavest. Še bolje pa bo, če boste hvalo nadgradili s šaljivimi vprašanjem. "Seksi glas. Ga posojaš Georgeu Clooneyju?"

3. Malce popra

Vedno eno in isto? Po prijetnem prvem večeru vas vaš zmenek pospravi v predal najboljših prijateljic, vi pa še dolge dni čutite njegov poljub na svojih ustnicah? Preveč harmonije včasih tudi škodi. Začinita pogovor s ščepcem popra. Šarmantno mu oporekajte.

4. Jasen konec

Nič ni narobe, če boste malce zahtevni. Toda pazite, da se ne ujamete v past iskanja princa na belem konju. Ne iščite sanjskega in idealnega moškega, ker takšnih ni. Če boste malce radovedni in počakali, da razodene še druge vrline, boste pri iskanju bolj uspešni in se tudi bolje zabavali.