Tudi možgani potrebujejo trening

29. 5. 2012

Naj bo preostanek vašega življenja najboljše v vašem življenju! Zagotavljam vam, ne glede na to, kako neverjetno se vse sliši, prav vse je možno, ampak le, če to poskušamo v alfa stanju.

"Sejem misel, žanjem dejanje. Sejem dejanje, žanjem navado. Sejem navado, žanjem značaj. Sejem značaj, žanjem usodo."

'New age' je v zadnjem času zelo popularen. Veliko je ponudbe na internetu, ki v hiperpozitivističnem slogu obljubljajo malodane čudeže, ki jih je moč udejanjiti le s pomočjo misli. Nekatere zgodbice so skoraj pravljične. Jaz sem pri teh zadevah zelo skeptičen. Verjetno je to posledica moje srednješolske izobrazbe, tam so me namreč naučili, da ne verjamem na besedo, ampak predno 'šlatam', najprej pomerim z voltmetrom.

Lahko pa, da ste vi drugačni. Morda brez pomislekov verjamete v pozitivno moč mišljenja, se navdušujete nad filmom 'Secret', verjamete, da je možno razviti svojo intuicijo, trdite da je popolnoma možno nekoga pozdraviti s pomočjo misli, hodite na tečaj meditacije, menite, da boste z vizualizacijo izboljšali svoj nastop, iščete metodo, kako bi odpravili posledice stresa in izboljšali svoje življenje...

Zagotavljam vam, ne glede na to, kako neverjetno se vse sliši, prav vse je možno, ampak le če to poskušamo v alfa stanju. Alfa stanje imenujemo stanje uma, ko možgani delujejo v okolici frekvence 10 Hz. Preko dneva smo ponavadi v beta stanju, takrat možgani delujejo veliko hitreje, vendar zato veliko bolj površno. Alfa stanje ni nobeno posebno stanje, prav gotovo ste v tem stanju uma nekajkrat na dan medtem, ko spite. V tem področju možganskega valovanja se spomnimo sanj. Vendar za dosego tistega zgoraj naštetega, pa je pomembno, da v alfa stanje vstopimo zavestno in se naučimo v tem področju zavestno delovati.

Ko sem prvič slišal o alfa stanju, je bilo nekaj v zvezi z učenjem tujih jezikov. Zdelo se mi je strašansko mamljivo. Bližnjica do znanja! Ko sem 'googlal' naprej, sem našel cel kup nekih pripomočkov s pomočjo katerih naj bi to stanje bilo moč doseči. Od komor za lebdenje, do posebnih očal, ki utripajo s frekvenco alfa stanja. Dobil sem občutek, da je to nekaj, za kar je potrebno veliko opreme, prizadevanja, vaje, torej zelo težko dosegljivo.

Pionir raziskav v alfa stanju je bil v zgodnjih šestdesetih letih Jose Silva. Izredno bister mož, z zelo težko življenjsko zgodbo. V raziskavo je vložil kar 25 let ter pol milijona dolarjev. V raziskavi so sodelovali psihiatri, pediatri, psihologi, nevrologi...  Rezultat njegovih raziskav pa je bila sprva Silva method, tik pred smrtjo pa je to metodo še izboljšal in ustvaril ESP Ultramind.

Metoda v enem vikendu udeležence nauči protokola, da brez težav vstopajo v alfa stanje in tam aktivno delujejo. Rezultati so presenetljivi! Teorija je zelo preprosta. Imamo dve možganski hemisferi, ena je logična, druga pa kreativna. Alfa stanje dosežemo takrat, ko sta obe hemisferi v sozvočju oziroma, ko delujeta obe skladno. Zveni preprosto? Pa poskusimo... Težava je v tem, da ko se umirim in začnem na primer šteti do 1oo, zaposlim logično možgansko polovico,  sem pri tem spustil z vajeti tisto kreativno polovico in v glavi se mi začnejo prikazovati slike, ki se mešajo z občutki in oblikami. In če spremenim taktiko? Umirim se, predstavljam si, da sem na morju, slišim galebe, pljuskanje morja, predstavljam si toploto na koži... v trenutku mi v mislih začnejo bliskati številke. Še 3 tedne pa imam registracijo, Jure mi je dolžan denar, obljubil sem, da bom... Z vajeti smo spustili levo – logično možgansko polovico in v tem primeru nas ovira s svojimi podatki le- ta.

Kaj torej narediti?

Prijavite se na seminar, ki bo 9. in 10. junija ob 9.00 v studiu Telodrom. Postal sem certificirani predavatelj ESP Ultramind metode in z veseljem vas naučim metodo Joseja Silve. Mene je metoda navdušila! Točno to bi potreboval takrat, ko sem še tekmoval v prostem plezanju. Spomnim se, da sem imel težave s koncentracijo in zbranostjo, stvari, ki bi jih s tem lahko otročje lahko rešil. Po naravi sem skeptik, zato me razne vodene meditacije niso prepričale. Vsebina seminarja pa je bila ravno zame. Praktično sem že v prvi uri seminarja znal priti v alfa stanje in to sem lahko potem ponovil sam, brez kakršnih koli pripomočkov, kadar koli sem hotel in zadeva deluje. Naj se sliši še tako neverjetno, tudi intuicija.

Vsi tisti, ki obiskujete Telodrom veste, kje dobiti ustrezno telesno aktivnost za vaše zdravo telo. To pa še ni dovolj za osebno celovitost. Tako kot ste poiskali najboljšo varianto za vadbo vašega fizičnega telesa, vam priporočam, da se naučite najboljšega načina za vadbo vašega uma. Ja, tudi z našimi možgani moramo vaditi.

PS: Seminarji ESP metode, ki jih je do sedaj pri nas prirejal Klemen Mihelič in kotizacija, ki jo je tam  pridobil, je bila porabljena v dobrodelne namene. Verjetno ste slišali za dokumentarni film 'Oči in ušesa boga'. Dober občutek je, če pomislim, da je ravno moja kotizacija pomagala kupiti kamero ali računalnik in s tem morda rešiti kakšno življenje. Zato tudi jaz ne bom prekinil te tradicije. Prispevke bom nakazal na humanitarno organizacijo H.O.P.E.

Bodite boljši, boljši in boljši!

Mito Šinkovec, profesionalni osebni trener

Inštruktor Jose Silva Ultramind ESP sistem

www.mito.si

http://www.ultramind.si/

http://www.slotraveler.com/hope

http://www.silvamethod.com/

http://www.ultramind.ws/

 • Cena za dvodnevni seminar je 150€
 • Cena za študente in upokojence 100€
 • Cena za ekonomsko ogrožene po dogovoru.

V ceno je všteto gradivo in mednarodni certifikat (priročnik in CD z dolgo vajo sproščanja, z alfa in theta zvočnim zapisom, ter razlagami in vajami Joseja Silve in Eda Berenda).

Kaj se boste še naučili s to preprosto tehniko UltraMind ESP?¸

 • Z UltraMind ESP sistemom boste odkrili, kako uporabljati moči lastnega uma, da bi izboljšali svoje življenje, zdravje in počutje.
 • Naučili se boste dosegati globlje ravni svojega uma in z uporabo različnih tehnik boste lažje dosegli uresničitev svojih ciljev in pridobitev samozavesti.
 • Stres naj postane preteklost. Naučili se boste resetirati svoje telo, misli  le v nekaj minutah.
 • Glavoboli in migrene morda izginejo za vedno.
 • Ustvarjalnost in produktivnost sta na višku.
 • Vas teži odvečna telesna teža? Kadite? Ne najdete zadostnega motiva, imate težave z dieto ali ste osebno neodločni? Naučili se boste tehnike, s katerimi boste spoznali, kaj je potrebno, da si pomagate rešiti te težave.
 • Naučili se boste kako razviti in bolje uporabiti prirojene sposobnosti, ki jih do danes verjetno niste uporabljali v celoti.
 • Tehnika UltraMind ESP vam pomaga pri sprejemanje dobrih odločitev!
 • Izboljšali boste svojo koncentracijo in sposobnost za učenje!
 • Naučili se boste zdraviti sebe in druge

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri