Raziskava odkrila: Psihopati obožujejo TO pesem!

Raziskava odkrila: Psihopati obožujejo TO pesem! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 11. 2022

Psihopati imajo med seboj tudi podoben okus za glasbo...

Portal Unilad poroča o raziskavi, ki so jo raziskovalci opravili na univerzi v New Yorku. V študiji so odkrivali, kakšno glasbo najpogosteje poslušajo psihopati.

200 naključnih posameznikov je izpolnilo vprašalnik, s pomočjo katerega so strokovnjaki ocenili njihovo mentalno stanje ter psihopatska nagnjenja. Nato so jim dali za poslušati 260 pesmi, ki so jih posamezniki morali oceniti.

Kaj poslušajo psihopati?

Od vseh pesmi je med psihopati bila najbolje ocenjena skladba 'Lose Yourself' izvajalca Eminema. Zelo priljubljeni sta bili tudi 'What Do You Mean?' pevca Justina Bieberja ter skladba 'No Diggity' katere avtorja sta Blackstreet in Dr. Dre.

Raziskovalci se zavedajo, da je psihopate včasih težko prepoznati, ravno iz tega razloga pa so se odločili za izvedbo raziskave. Njihova ideja je, da bi strokovnjaki lahko že na podlagi okusa za glasbo lahko ocenili, kateri ljudje so nagnjeni k psihopatskem vedenju.

Za točne rezultate in trditve bo nedvomno potrebno opraviti še veliko več obsežnejših raziskav, vseeno pa dobro opazujte, kakšno glasbo poslušajo ljudje okoli vas: njihov glasbeni okus vam lahko pove več, kot bi sprva mislili!

Vir: unilad.com