Ste čustveno privlačna oseba?

Ste čustveno privlačna oseba? (foto: Profimedia) Profimedia
19. 1. 2018

Pri iskanju partnerja videz igra pomembno vlogo, vendar je za resno zvezo enako pomembna tudi čustvena privlačnost. Vas odlikujejo naslednje lastnosti?  

Zaupanje vase
Za vsak podvig je pomembno, da zaupamo vase in v svoje sposobnosti. Šele potem lahko pričakujemo podporo bližnjih. Samozavestnejši boste postali s pridobivanjem novega znanja in širjenjem obzorja. Učite se, spoznavajte, ustvarjajte, potujte. Zaupajte si, da lahko postanete še boljši in postavljajte visoke (a realne) cilje.
Potrpežljivost

Nihče ni popoln, česar se čustveno privlačni ljudje dobro zavedajo. Zato potrpežljivo čakajo, da kdo popravi svojo napako, namesto da bi obsojali. Vztrajajo, ko delijo svoje znanje s kom drugim in se ne razburijo, ko pride do spora. Počakajo, povejo svoje mnenje in poslušajo tudi drugo plat zgodbe. Zato so tako učinkoviti. V vse, česar se lotijo, vložijo ves trud in pozornost.

Iskrenost
Ko govorite s čustveno privlačno osebo, takoj lahko opazite, da se ne pretvarja. Izrazi svoje mnenje in ne prikimava “tja v en dan” samo zato, ker bi s tem ustrezala nekomu drugemu. Če imate takšnega prijatelja, veste, da se lahko zanesete nanj, ko poskušate novo obleko, prvič pripravite sladico ali potrebujete nasvet glede določenega problema. Iskrenost se vedno obnese, kar nas povleče v družbo takšnih ljudi. Ob njih se počutimo bolj sproščeno.

Poslušanje

Včasih je še bolj kot dober nasvet in opozarjanje na napake važno, da znamo prisluhniti. S tem pokažemo razumevanje in dopustimo osebi, da sprosti napetost, ki jo zadržuje v sebi. Če se imate za dobrega poslušalca, si zagotovo pogosto vzamete čas za prijatelje in bližnje ter jih povprašate o dnevu, morebitnih težavah, dosežkih … V vašem urniku je vedno prostor za vsakogar, ki se mora izpovedati.


Pozitivnost

Če iščete slabe stvari, jih boste tudi našli. Vsak dan se zgodi veliko nesrečnih dogodkov, ki vam lahko pokvarijo razpoloženje. Tisti, ki nas čustveno privlačijo, pa skozi življenje stopajo pozitivno naravnani in se osredotočajo na lepe trenutke. Osrečijo jih majhne stvari kot je sprehod s prijateljem in vedno najdejo spodbudno besedo, ki jih dvigne nad oviro. Želimo jim biti podobni, saj se zdi, da brez težav obvladujejo stres in težave.

Preberite tudi: