TAKO boste letos zgrabili vse dobre priložnosti, ki se pojavijo

TAKO boste letos zgrabili vse dobre priložnosti, ki se pojavijo (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2023

Katero priložnost, ki je niste zgrabili, obžalujete? Poskrbite, da letos ne bo tako. Čim manj obžalovanj in čim več izkoriščenih priložnosti, vam želimo! In vemo, kako boste to dosegli. 

Kaj vas zaustavi pred tem, da ne greste za priložnostjo, ko se pojavi? In potem to še dolgo obžalujete? Verjetno strah pred nečem novim. Če se ga naučite nadzorovati, boste letos manj obžalovali in nanizali kar nekaj lepih spominov in odločitev, ki vam lahko izboljšajo življenje. 

S temi načini boste sprejeli vsak izziv in priložnost: 

Skušajte razumeti, iz kje prihaja strah

Ko vas naslednjič strah želi zaustaviti pred nečem novim, si vzemite trenutek za premislek. Kam gredo vaše misli in kako se počutite? Zakaj? Tako boste lažje ugotovili, iz kje izvira vaš strah in predelali določeno situacijo, ki vam očitno ne dovoli, da bi se premaknili naprej. Morda boste morali preiti stare vzorce, ki vam pravijo, da niste dovolj dobri ali sposobni. Počasi jih boste zamenjali z "zmorem" in "zaslužim si". Takrat boste na dobri poti. 

Začnite z majhnimi koraki

Tako kot pri zdravih navadah, je tudi tukaj ključ v majhnih korakih. 

Najprej recite da nečemu majhnemu, kar ne bo zelo vplivalo na potek vaših dni. Kaj je nastalo iz te situacije in kako se ob tem počutite? Naslednjič boste lažje zbrali pogum za enega teh manjših korakov. Ko jih boste naredili dovolj, boste pripravljeni na kaj večjega. In veliko lažje bo stopiti iz cone udobja. 

Pomagalo bo, če začnete s čim, kar poznate. Recite da kakšni ideji prijateljev in družine. 

Imejte v mislih, koliko tvegate, da boste spet nekaj obžalovali

Prevečkrat ste se že spraševali, kaj bi bilo, če bi bilo ... 

Vse priložnosti se ne pojavijo ponovno. Sreča in dobre priložnosti so na strani pogumnih. Pretehtajte, kaj bi se zgodilo, če sprejmete ponudbo in kaj, če je ne. Opazili boste, da je največje tveganje obžalovanje, da nečesa ne boste doživeli. 

Čeprav nas pogosto pritegneta varnost in tisto, kar nam je znano, stopite naprej, saj drugače ne boste izkusili ničesar novega. Vredno se je podati v neznano. 

Obvestite ostale

Ko se za nekaj odločite, o tem obvestite prijatelje, družino in partnerja. Zakaj? Ker jih ne boste hoteli razočarati in zato obstaja večja verjetnost, da boste priložnost resnično zgrabili. Nudili vam bodo podporo in navijali za vas, zato bo vse skupaj še lažje.