Tam, kjer je namera, je tudi pot!

Tam, kjer je namera, je tudi pot! (foto: Shutterstock) Shutterstock
8. 12. 2015

Kolikokrat v življenju ste že dosegli nekaj, kar se vam je na začetku zdelo skorajda nemogoče?

In v trenutku, ko ste 'premikali gore', sploh niste mogli verjeti, da se to dejansko dogaja? Občutek je res izjemen, na trenutke celo malce strašljiv, saj nam ni jasno, od kod nam kar naenkrat takšna moč, iznajdljivost in/ali pogum.

Kaj se v takšnih trenutkih pravzaprav dogaja?

Ta vsemogočna in nevidna sila se imenuje namera in je sestavljena iz volje in odločitve, da imamo in delujemo ter si vzamemo tisto, kar nam pripada.

Volja sama po sebi namreč ni dovolj in tudi če se za nekaj odločimo, še ni nujno, da bomo to tudi izpeljali, če ne vključimo še dejanske energije, s katero udejanjimo to svojo voljo in odločitev.

To sposobnost je seveda treba izkoristiti čim večkrat, še bolje kar vsak dan! Ko brez dvoma svoj želeni cilj vidimo kot neizbežen zaključek nekega procesa, se um in srce uskladita, to pa skorajda dobesedno premika gore. Ključ vsega tega je, da se nam to neha dogajati spontano, ampak da začnemo to delati načrtno.

Žal pa nas je večina programirana tako, da se ustrašimo lastne moči in uspehov. Če nam kar naenkrat uspe preveč stvari zaporedoma (temu bi lahko tudi rekli, da dosežemo val uspeha), se kar malo ustrašimo in skrčimo v svojem delovanju, ker se zbojimo, kam nas bo to pripeljalo.

Skorajda se nam zdi, kot bi izgubljali kontrolo nad situacijo in da nemara v nekem trenutku stvarem ne bomo več kos – prav smešno! Takšen nenaden padec samozavesti zaradi strahu pred uspehom nas lahko zelo drago stane – ravno uspeha.

Sprejmite izziv

Če se globoko v sebi zavedate, da nas univerzum ne postavi pred nobeno preizkušnjo, ki je v danem trenutku ne bi bili sposobni ali pripravljeni preživeti, ste že našli enega od pomembnih ključev, ki vam daje potrebno samozavest skozi življenje.

Takrat preprosto verjameš in zaupaš ter sprejmeš izziv! Tudi v športu.

Za revijo Lisa napisala Tina Puncer, strokovnjakinja za osebne finance