To je lastnost, ki je skupna vsem optimističnim ljudem

To je lastnost, ki je skupna vsem optimističnim ljudem (foto: Profimedia) Profimedia
2. 8. 2017

Skoraj vsi optimistični ljudje imajo ENO skupno lastnost. Katero, odkrijte v spodnjem prispevku!

Verjetno ima vsak od nas v skupini prijateljev ali znancev enega takšnega/takšno, ki je vsakič pozen/-na. Morda celo tako pozen/-na, da ste z ostalimi prišli tako daleč, da ste se tej osebi kdaj preprosto zlagali, ob kateri uri se dobite – samo, da bi ta prišla pravočasno.

Na yourtango.com smo odkrili zanimivost.

Namreč zamujanje je lastnost, ki je skupna optimističnim ljudem.

Optimistični ljudje si 'delijo' zamujanje in verjamejo, da lahko naredijo več stvari v omejenem času (v primerjavi z drugimi), poleg tega pa uživajo v tem, ko delajo več stvari naenkrat.

Diana De Lonzor, strokovnjakinja in avtorica knjige Never Be Late Again, pravi, da je lahko veliko takšnih ljudi nagnjenih k temu, da so tako optimistični kot realistični, kar lahko vpliva na njihovo percepcijo časa.

Vendar pa ima optimizem tudi veliko prednosti za zdravje...

... od zmanjševanja stresa, zmanjševanja tveganja za nastanek srčnih bolezni do učvrstitve imunskega sistema.

In če imate pozitiven pogled na svet in ste se zmožni smejati stvarem, namesto da se zaradi njih vznemirjate, lahko to podaljša vaše življenje.

Prav tako ohranjanje pozitivnega razmišljanja pomaga pri vašem poslovnem življenju, saj sreča poveča produktivnost, zaradi nje se bolje počutite, ste bolj kreativni in se z drugimi tudi bolje razumete.

Ljudje, ki se ne obremenjujejo zaradi manjših stvari (kot je na primer ta, da morajo biti ves čas točni), se raje osredotočijo na celotno sliko ter vidijo prihodnost kot svetlo in so odprti za mnoge možnosti.

Zamujanje morda ni neka vrsta boja z nadzorom; je poskušanje narediti čim več stvari v čim krajšem času, kar pa povzroča osebi optimističen občutek.

Seveda to, da so pozni ljudje optimistični, ne pomeni, da tisti, ki so točni, niso na svoj način pozitivni – le boljši smisel za čas imajo.

Preberite še: 10 načinov, kako boste ostali mirni ne glede na okoliščine ali pa 8 lastnosti izjemnih oseb, ki jih vsi občudujemo.