Zaradi teh nezavednih signalov in vedenj, ste med ljudmi manj priljubljeni

Zaradi teh nezavednih signalov in vedenj, ste med ljudmi manj priljubljeni (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2021

Ali nezavedno odbijate ljudi od sebe? 

Se vam je že zgodilo, da se kdo brez pravega razloga ni hotel družiti z vami ali pa ga niste pritegnili? Razlog se morda nahaja v vas, pa se tega sploh ne zavedate. Preverite, ali počnete kaj od naštetega:

Pogosto se pritožujete

Na vsake toliko moramo nekomu povedati, kaj nas spravlja v stres in potožiti nad tem in onim. Pazite le, da tega ne počnete prepogosto, ali še huje, da ste v družbi prepoznani kot kronični pritoževalec. Nihče si ob sebi ne želi toliko negativne energije. 

Prehitro delite preveč o sebi

Če nekomu, ki ga še ne poznate dobro, takoj razkrijete veliko informacij o sebi, se bo verjetno zaprl in postalo mu bo neprijetno. Takšne stvari si je potrebno prislužiti z grajenjem in utrjevanjem odnosa. Zato ne hitite z informacijami, časa bo še zadosti. 

Ne postavljate vprašanj

Ljudje, ki med pogovorom zastavljajo vprašanja o sogovorniku, so bolj priljubljeni od tistih, ki zgolj radi govorijo o sebi. Prelevite se v poslušalca in postavite prijatelje v središče. 

Prikrito hvalisanje

Pogosto je še bolj odbijajoče, kadar se nekdo prikrito hvali, kot če bi to počel očitno. Vedenje je bolj osovraženo kot pritoževanje. 

To ne pomeni, da ne smete proslaviti uspehov, ampak da bodite pozorni, kako o njih govorite. 

Sramežljivost vzame najboljše v vas

Sramežljivim ljudem bo to težko slišati, saj tega ne morejo spremeniti kar čez noč. A takšna je resnica: pri iskanju ljubezni pa tudi pri vzpostavljanju novih stikih so ljudem bolj všeč samozavestne osebe kot zadržane, saj prvim lažje zaupajo. 

Vir: Bustle