Zato je pomembno, da sledimo intuiciji in od časa do časa pobegnemo iz vsakdanje rutine

Zato je pomembno, da sledimo intuiciji in od časa do časa pobegnemo iz vsakdanje rutine (foto: Profimedia) Profimedia
25. 6. 2019

Ste tudi vi med tistimi, ki imajo vse načrtovano do potankosti?

To je sicer povsem normalno in ne predstavlja nič slabega, saj navsezadnje potrebujemo določene strukture in stabilne okvirje.

Toda hkrati potrebujemo tudi svobodo in spontanost.

Če boste vsak dan hodili po isti ulici, najbrž ne boste odkrili nič novega. Opustitev starih poti ni tako lahka, zlasti če nam življenje narekujeta razum in disciplina. Pogosto smo tako vpeti v težko mlinsko kolesje, da si sploh več ne znamo privoščiti prostih uric zase.

Več veselja do življenja

Zapomnite si, da življenje predstavljajo tisti dogodki, ki se nam zgodijo, ko kujemo drugačne načrte.

Torej se lahko namesto načrtovanega sobotnega pospravljanja hiše raje odpravite na nenačrtovan izlet na morje in videli boste, da se boste počutili enkratno. Nič čudnega, sreča je namreč nekaj spontanega. Nanjo vam ni treba le čakati. Če jo boste iskali v sedanjih trenutkih, boste imeli tudi več možnosti, da jo resnično najdete.

Predajte se toku

Veliko ljudi gleda predvsem v prihodnost, na cilje, ki jih želijo doseči. In dejansko po dolgem treniranju, pridnem varčevanju ali vztrajnem učenju zares pride do nagrade, bodisi v obliki zmage na pomembnem tekmovanju, v obliki nove hiše ali pa v obliki opravljenega izpita.

Toda tovrstno zadovoljstvo na žalost tudi hitro mine in občutki sreče se spet vrnejo na normalno raven. Nov položaj, lastne štiri stene, luksuz – človek se na vse skupaj zelo hitro navadi.

Občutke sreče lahko zadržimo le v naših srcih

Torej v naših trenutnih čustvih. Zato poleg najmanjše možne mere varnosti potrebujemo tudi spontanost in svobodo.

Mirno zatorej sledite intuiciji in od časa do časa pobegnite iz vsakdanje rutine!

Monotonost hromi, zaradi nje smo sitni, poleg tega pa zelo slabo dene tudi našim sivim celicam – te praviloma dobesedno zarjavijo. Če se boste pogosteje predali impulzom, boste krepili predvsem svojo odločnost.

Pri tem vam lahko pomaga tudi nasvet nemškega pisatelja Ericha Kästnerja, ki svetuje, da si najdete nekega vzornika, ki vam bo pokazal, kako se streže tem rečem. "Povsem nepomembno je, ali gre za umrlega pes­nika, za Gandhija ali pa za strica Franca. Pomembno je le, da gre za človeka, ki je v določenem trenutku brez obotavljanja rekel ali pa storil nekaj, s čimer sami odlašamo."

Preverite še: