Znaki, ki razkrivajo, da osebo močno privlačite

Znaki, ki razkrivajo, da osebo močno privlačite (foto: Profimedia) Profimedia
25. 9. 2022

Vsi se po tiho sprašujemo, kaj si ljudje mislijo o nas. Se jim zdimo zanimivi? Privlačni? Zadnje predvsem, ko gre za nasprotni spol. Lahko presodite, ali ste nekomu všeč? Bodite pozorni na naslednje znake …

Je ta oseba s celim telesom obrnjena proti vam? Ko je oseba obrnjena proti vam s celim telesom (proti vam so obrnjena tudi stopala in nima prekrižanih rok), se ji zagotovo zdite zanimivi.

Pomemben znak je tudi zrcaljenje gibov, obnašanja, načina govora. Ali zrcali vaš način stoje ali sedenja? Ritem govora? Uporablja iste besede kot vi?

Je vstopila v vaš t. i. osebni prostor (to je do 20 cm od vašega obraza)? Prostor med vam pove veliko o osebi.

Se med pogovorom nagiba proti vam ali se odmika? Nagibanje je neverbalni znak, da osebo zanimate.

Se vas je dotaknila z roko ali dlanjo? Tudi dotik je znak povezanosti.

Opazujte oči … So zenice te osebe močno razširjenje in ne mežika tako pogosto?

Vam postavlja globoka vprašanja in vas hkrati želi resnično razumeti ali gre samo za prijazno komunikacijo? Občutljivi in intimni pogovori zbližujejo, pravijo raziskave.

Ali ves čas drži kontakt z očmi? Je s pogledom osredotočen na vas, dlje kot denimo na ostale osebe v prostoru? Če je pogled te osebe dolg in globok, ste lahko prepričani, da ste ji všeč.

Ko govorite, vas gleda v oči, spusti pogled proti vašim prsim in spet usmeri pozornost na vaše oči? To je t. i. intimno gledanje.

Vas pazljivo posluša? Se vam povsem posveti, ko se pogovarjata, ali neprestano preverja telefon in okolico?

Ste opazili 'spodrsljaje' oziroma rahlo nerodnosti? Ne glede na to, kako samozavestna je oseba, privlačnost ustvarja malce napetosti, to je t. i. dober stres. V taki situaciji začne oseba nezavedno vrteti nakit, se igrati s prsti, se dotikati vratu, opazili boste tudi kakšen neroden gib …

Ste opazili spremembo v tonu glasu? Študija je pokazala, da osebe med pogovorom z osebo, ki se ji zdi privlačna, spremeni moč glasu, ton in višino glasu, kar boste morda celo lahko ujeli.

Preverite še:

Ali pa: