Znebite se teh napačnih prepričanj, ki obvladujejo vaše življenje

Znebite se teh napačnih prepričanj, ki obvladujejo vaše življenje (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2017

Ženska bi morala biti vedno urejena, se poročiti pri določeni starosti in vzgajati otroke. Moški bi moral biti dobro izobražen in služiti kruh za družino. Bi v takšnem svetu zares bili srečni? Znebite se lažnih prepričanj, ki določajo vaše življenje.

Če se znebite teh misli, si boste lahko končno sami začeli pisati usodo.

Sedanjost je pokazatelj prihodnosti

Ko se stvari ne odvijajo tako, kot smo si zamislili, nas hitro prevzame prepričanje, da je naše življenje začrtano. Preplavijo nas izzivi in bojimo se, da ji nikoli ne bomo morali premagati. Zanimivo je, da kadar se nam godijo dobre stvari, vedno obstaja dvom, da bo prišlo nekaj, kar bo uničilo srečo. Resnica pa je, da nič razen smrti ni zagotovo. Torej se znebite negativnih misli in vstopite v dan s prepričanjem, da se bo spremenilo na bolje. Razmislite, kako lahko k temu prispevate sami.

Prepozno je, da bi lahko kaj spremenil/a

Življene ni predvidljivo, kar nam zmeraj znova dokaže, ko obrne svet na glavo – včasih na bolje, drugič na slabše. Če trenutno niste zadovoljni s svojo službo, to še ne pomeni, da ne morete storiti ničesar, kar bi to popravilo. Nič ni narobe, če se za trenutek ustavite in razmislite, kaj je za vas najbolje. Včasih življenje pred vas ne postavi ovire, ampak novo priložnost, s katero lahko veliko pridobite.

Ranljivost je nevarna

To prepričanje je pogosto zaradi dobrega razloga. Nihče ne uživa v občutkih strahu in ranljivosti, zato smo se prepričali, da se moramo temu izogniti. Bojimo se, ker smo pesimistični glede našega odziva. Vendar napredka ne bomo dočakali, dokler ne stopimo iz območja udobja in sprejmemo, da se bomo ob tem morda počutili nelagodno. Namesto da svoja čustva potlačite, se z njimi spopadite in ugotovite, zakaj se tako počutite.

Biti sam je problem

Za to se lahko zahvalite družbi. Ljudi, ki čas radi preživljajo tudi sami, hitro označimo kot čudne in nezmožne vključevanja v skupnost. Sreča lahko izhaja le iz nas samih, zato se moramo sprejeti in počutiti odlično v svoji koži. Ko bomo ugotovili, kako edinstveni smo, samota ne bo več videna kot problem, ampak čas zase. In nikakor je ne zamenjujmo z osamljenostjo.

Nekje zunaj me čaka popolna oseba

Vsi iščemo popolnost in nič drugače ni pri iskanju ljubezni. Zavrnemo potencialne partnerje, ker čakamo princa/princeso na belem konju, ki bo ustrezal/a naši idealni predstavi. Vendar ni treba na veliko razlagati, da popolna oseba ne obstaja. Vsi imamo svoje šibkosti, ki se jih moramo naučiti sprejeti. Za trdno razmerje moramo vedno nekaj žrtvovati in skleniti kompromise.

Nikoli ne smemo biti žalostni

Zahvaljujoč vsem pozitivnim nasvetom, kako videti le najlepše in najboljše v življenju, velja prepričanje, da je žalost čustvo, ki ga moramo izločiti. Vendar kot veste, je nemogoče imeti pozitivne misli neprestano, zato moramo sprejeti tudi negativna čustva. V nasprotnem primeru se bodo vrnila in udarila še močneje, zato je bolje, da se z njimi spopadamo sproti. Nič ni narobe če ste od časa do časa žalostni.

Preberite tudi: