To je razlog, zakaj bi morali kupovati lokalno

To je razlog, zakaj bi morali kupovati lokalno (foto: Promocijski material) Promocijski material
24. 9. 2021

Slovenija je morda res majhna, a njene številne regije nudijo raznoliko ponudbo avtohtonih in tradicionalnih domačih izdelkov, narejenih s srcem.

In prav iz tega razloga v Mercatorjevih prodajalnah po vsej Sloveniji na posebnih stojnicah in policah označenih z rdečim srčkom stalno nudijo pestro izbiro pristnih domačih izdelkov lokalnih kmetij in zadrug. 

Skupaj z lokalnimi pridelovalci razvijajo nove izdelke linije Radi imamo domače in stalno dopolnjujejo police, s katerimi poglabljajo vez in sodelovanje z lokalnim okoljem.

V rubriki Radi imamo domače pa bo tudi naše uredništvo delilo vsebino, s katero vam bomo predstavili pomembnost avtohtonih in tradicionalnih sort in pasem, njihove prednosti in zanimivosti, ter skozi videovsebine prikazali njihova najbolj zanimiva dejstva, Ne spreglejte niti okusnih receptov z izdelki, ki jih najdete v Mercatorju.

Sodelujte v nagradni igri Radi imamo domače TUKAJ in osvojite eno do Mercatorjevih vrednostnih kartic v višini 40€!

Promocijsko gradivo

Mercator se rad pohvali s svojo avtohtono, tradicionalno in domačo ponudbo.

Zakaj je pomembno, da kupujemo tovrstne izdelke?

Lokalno uveljavljene sorte rastlin predstavljajo slovensko naravno in kulturno dediščino, njihovo ohranjanje pa je recept za okusno in zdravo hrano ter za dvigovanje konkurenčnosti našega kmetijstva in zagotavljanje prehranske varnosti.

Domača in avtohtona ponudba pa ima tudi velik turistični potencial, saj tovrstni izdelki vselej prepričajo tudi obiskovalce iz drugih regij, pokrajin ali držav, željnih kulinaričnih in čutnih doživetij. 

Ko smo resnično predani tistemu,
kar pride iz nas samih -
iz naših misli, iz naših rok,
iz naše zemlje,
lahko ustvarimo nekaj,
kar ostane za nami.
Ko smo resnično predani tistemu,
kar pride iz nas samih -
iz naših misli, iz naših rok,
iz naše zemlje,
lahko ustvarimo nekaj,
kar ostane za nami.

Od nekdaj naše.
Radi imamo domače. 

Več o avtohtonih in tradicionalnih vrstah, recepte in zanimivosti preberite v naši rubriki Radi imamo domače ali na mercator.si.

 

V podjetju Mercator čutimo dolžnost, da izpostavimo pomen pridelave avtohtonih, domačih in tradicionalnih sort in živalskih pasem ter njihovega ohranjanja kot del kulturne dediščine in pomemben prispevek k večji biotski raznovrstnosti na slovenskem podeželju.

Ponosni smo na raznovrstno ponudbo lokalnih izdelkov, ki jo na naših policah zasledite pod oznako Radi imamo domače s prepoznavnim rdečim srčkom, in sodelovanje z več kot 160 lokalnimi dobavitelji in 20 kmetijskimi zadrugami. Pri umeščanju domačih izdelkov v asortiman posamezne trgovine sledimo načelu lokalnosti. V okviru lokalne ponudbe tako sedaj na naših policah najdete tudi izdelke iz avtohtonih in tradicionalnih sort in pasem s prepoznavno oznako Od nekdaj naše s tradicijo.