Našli smo okus, ki vas bo spomnil na otroštvo! Imamo prav?

Našli smo okus, ki vas bo spomnil na otroštvo! Imamo prav? (foto: Profimedia) Profimedia
26. 10. 2021 Promocijsko sporočilo

V mislih se prestavite v svoje otroštvo: kaj ste takrat vedno našli v mamini kuhinji? Po čem je dišalo in kaj je prebudilo vaše brbončice? 

Preden vam razkrijemo odgovor na to, kateri okus iz vašega otroštva smo našli, naj vam zaupamo dobro novico: ponudite ga lahko tudi svojim otrokom! In to brez skrbi, saj je veliko bolj zdrav od sladkarij. 

Torej, o čem govorimo? 

Ni kosilo, ni meso in ni zelenjava ... Je nekaj sadnega ... Začne se na črko J ...

Ste uganili? Še zadnji namig: ne vsebuje dodanega sladkorja! 

Okus otroštva pooseblja jabolčni sok iz ekološke kmetije Trstenjak iz Stročje vasi pri Ljutomeru. S sadjarstvom se ukrvarjajo že vse od leta 1984, starši pa so proizvajali sok tudi v večjih količinah. Kaj je bilo v mladosti boljšega kot kozarec pravkar pridelanega soka? Takšnega, brez dodatkov, ojačevalcev okusa in sladkorja. Takšnega, pri katerem zapreš oči in enostavno uživaš v okušanju. 

Radi imamo domače Mercator

Naj vas razveselimo, da naravni jabolčni sok s kmetije lahko najdete v vašem najbližjem Mercatorju pod oznako Radi imamo domače. Z malo sreče pa vam ga podarimo kar mi: SODELUJTE V NAGRADNI IGRI in osvojite eno do Mercatorjevih vrednostnih kartic v višini 40€!

Pri Trstenjakovih najdete ekološki nasad jabolk, v katerm rastejo odporne novejše sorte, ki jih prodajajo kot namizno jabolko. Poleg teh pridelujejo tudi starejše avtohtone sorte. Najpomembneje je, da soku nič ne dodajo in nič ne odvzamejo. Tudi filtiriran ni, le grobo precajen. "Okus marsikoga spomni na mladost," pravi Janez Trstenjak in mi se z njim popolnoma strinjamo. 

Ljubezen do sokov je prenesel na njihovo kmetijo in v njegovo družino. Z ženo letno predelata tudi čez 500 ton sadja. 

Da vas še bolj prepričamo, smo se odpravili na ekološko kmetijo Trstenjak in sami preverili, kako vse skupaj poteka. Poglejte v videu!

V podjetju Mercator čutimo dolžnost, da izpostavimo pomen pridelave avtohtonih, domačih in tradicionalnih sort in živalskih pasem ter njihovega ohranjanja kot del kulturne dediščine in pomemben prispevek k večji biotski raznovrstnosti na slovenskem podeželju.

Ponosni smo na raznovrstno ponudbo lokalnih izdelkov, ki jo na naših policah zasledite pod oznako Radi imamo domače s prepoznavnim rdečim srčkom, in sodelovanje z več kot 160 lokalnimi dobavitelji in 20 kmetijskimi zadrugami. Pri umeščanju domačih izdelkov v asortiman posamezne trgovine sledimo načelu lokalnosti. V okviru lokalne ponudbe tako sedaj na naših policah najdete tudi izdelke iz avtohtonih in tradicionalnih sort in pasem s prepoznavno oznako Od nekdaj naše s tradicijo.