GALETA
Z ananasom in jagodičjem. Fantastično!
Pripravite:
• testo za pito (lahko je kupljeno),
• ananas, narezan na kocke,
• skodelico borovnic (ali drugega jagodičja),
• 2 žlici moke,
• žlico nasekljanih lističev bazilike,
• 4 žličke pravega rjavega sladkorja,
• žlico stopljenega jabolčnega želeja,
• stepeno jajce,
• sveže liste bazilike.
Nato pa:
Žar predhodno segrejte. Testo razvaljajte.
V skledi dobro zmešajte ananas, borovnice, moko, nasekljano baziliko in 3 žlice sladkorja.
Testo premažite s polovico jabolčnega želeja, sadje stresite na sredino (približno 5 centimetrov od roba) in rob zavijte. Nato rob testa premažite z jajcem in potresite s sladkorjem.
Pekač za peko pizze postavite na žar. Če uporabljate plinski žar, naj bo temperatura nižja. Če uporaljate žar na oglje, potisnite oglje na rob in položite pekač na rešetko.
Pokrijte žar in pecite 30 do 35 minut oz. dokler ni testo zlato rjavo zapečeno, v nadevu pa se pojavijo mehurčki.
Preden postrežete, naj počiva 5 minut. Nato premažite s preostalim jabolčnim želejem in potresite s svežimi listi bazilike.