Poznate vsa ta nepisana pravila za res nepozaben piknik? (točka 4 ne sme manjkati)

Poznate vsa ta nepisana pravila za res nepozaben piknik? (točka 4 ne sme manjkati) (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
25. 5. 2020 Promocijsko sporočilo

Verjetno si vsi mislimo, da je priprava žar piknika ena od najbolj preprostih oblik druženja. Pa ne le preprosta, tudi najbolj prijetna in okusna! Zato vsi komaj čakamo tople dni, da se sezona piknikov lahko začne ... Vendar hkrati tudi marsikdo od nas razlikuje nepozaben piknik od povprečnega. Tudi vi?

Čeprav je 'samo' piknik, gre lahko marsikaj narobe. Zato smo zbrali nekaj nepisanih pravil, s katerimi si boste lahko vsakič med pripravo žar piknika pomagali, da bo ta izveden brez napak oziroma tako, da bo vam in vašim gostom ostal v lepem spominu. Na kaj ne smete pozabiti, da ne bo le povprečen?

1 Vremenska napoved je pomembna

Lahko postrežete vrhunsko pečeno hrano, a če je ne bo spremljalo prijazno sončno vreme, ne bo imela tega učinka na goste. Nihče ne more uživati v jedeh, če ga ob tem mrazi ali mu dež rosi po krožniku. Najboljša kulisa piknika je sončna napoved. 

2 Poskrbite tudi za glasbeno kuliso

Poleg lepega vremena je na dobrem pikniku obvezna spremljava dobra glasba. Razmislite o ljudeh, ki ste jih povabili, in temu priredite plejlisto. Ne pozabite na vedre, poživljajoče ritme, ki bodo v vseh prisotnih prebudili energijo. Ima kdo od povabljenih morda kitaro?

3 Dovolj vsega & sladica za piko na i

Vsi vemo, da je za dober vtis, ki ga pustimo na gostu, pomembno, da hrane na zmanjka. Nikoli ne morete točno napovedati, kako lačna bodo usta, zato imejte v mislih, da je bolje imeti na zalogi kakšen ražnjič več, kot da jih pustite napol lačne. Za piko na i pa poleg dobrega izbora pijač ne sme manjkati sladica. Lahko je čisto preprosta, kot je tiramisu, verjemite, da se je bodo prav vsi razveselili. 

4 Presenečenje za goste

Piknik pa ne bo le dober, temveč nepozaben, če boste nekaj storili povsem drugače, kot je v navadi. Omislite si na primer lovke lignja, ki bodo naredili vtis tudi na zaprisežene mesojedce. Verjemite, morska hrana na žaru se kdaj pa kdaj prileže tudi vsem tistim, ki vedno prisegajo samo na meso. Naredite to za spremembo, za presenečenje!

Lidl

Posebne in zabavne namige za prvovrstne žar piknike seveda najdete tudi pri Lidlu Slovenija, ki je štartal z drugo sezono kuharske oddaje Žar legende. Darko Klemen bo z nabrušenim nožem postregel najnovejše žar poslastice, Miha Brajnik pa bo z nabrušenim jezikom pikal s pekočimi šalami. Z različnimi gosti iz vse Slovenije bosta poskrbela za slastne piknike. Žarili bodo hamburgerje, tuje specialitete po domače, premium steake, morske ribe in celo veganske za prste obliznit dobre jedi.

Do srede, 3. 6., pa nikar ne pozabite na Lidlovo aktualno ponudbo izdelkov za žar. Med njimi najdete tudi lovke orjaškega lignja Marinblu za posebno presenečenje na vašem naslednjem pikniku.