Žar mojster razkriva: Preprost trik za boljši okus jedi na žaru

Žar mojster razkriva: Preprost trik za boljši okus jedi na žaru (foto: Profimedia) Profimedia
14. 7. 2019

Celo mojstri včasih pozabijo na ta super preprost trik za boljši okus jedi na žaru. 

Menda med žar ljubitelji krožijo tri pravila, ki se ji vedno držijo:

1. Slanine nikoli ne pecite zgoraj brez. (Vemo, o kom govorimo, kajne?)

2. Žara na prijateljevem ali stričevem pikniku nikoli ne prevzemite brez vprašanja. Razen, če sovražite prijatelja/strica. In …

3. S peko na žaru začnite šele potem, ko na oglje vržete nekaj koščkov lesa.

O prvih dveh pravilih ta trenutek ne bomo komentirali, pogovoriti se bomo morali in jih preveriti pri zagretih 'žaropekih', o tretjem ne dvomimo.

To je ta super preprost trik, ki bo izboljšal okus jedi na žaru ...

Pest koščkov lesa.

Kateregakoli suhega lesa.

Dim, ki se ustvari ob tem, da namreč jedem, ki ste jih sicer pekli le nad ogljem, poseben okus, boljši, rustikalen, s katerim boste navdušili čisto vsakega gosta. Meso bo fantastično, celo zelenjava bo imela boljši okus.

Seveda prave peke na žaru ni tudi brez ...

Fantastičnih marinad in pomak:

In še več fantastičnih receptov in nasvetov:

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri