Aktivni shape It izziv: Kako se pravilno (športno) prehranjevati?

Aktivni shape It izziv: Kako se pravilno (športno) prehranjevati? (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
15. 6. 2015

Kot smo tekom naše akcije Postani fit do poletja že poročali, se udeleženki izziva Anita in Tina, prehranjujeta po posebnem prehranskem režimu uradne nutricionistke Staše Matjaž. Punci in Stašo smo poprosili za komentar na rezultate opravljenih meritev.

Ker imata Anita in Tina malenkost nižjo energijsko prehrano, smo ju povprašali, kako je to vplivalo na njuno vsakdanje življenje in počutje. Da se je na začetku počutila malce bolj slabo, sedaj pa je njeno počutje fenomenalno, je razkrila vedno nasmejana Anita. Tina je povedala, da je njeno počutje odlično, nivo njene življenjske energije pa je na vrhuncu.

"Prehrana temelji bolj na proteinih, ogromno je sveže zelenjave in svežega sadja, ogljikovi hidrati niso izključeni," je o prehrambenih obrokih Tine in Anite povedala nutricionistka Staša Matjaž, ki je za vsako izmed deklet namenila tudi optimalne obroke po samih športnih treningih. Ti omogočajo telesu, da pravilno regenerira po vsaki opravljeni fizični ativnosti.

Zanimalo nas je tudi, kakšno hrano oz. kateri pribolšek si naši SHAPE iT dekleti najraje privoščita po  treningih in kaj sedaj, ko sta že izkušeni rekreativni športnici z zdravim življenjskim slogom, svetujeta puncam, ki trenirajo doma. O tem smo povprašali tudi nutricionistko Stašo Matjaž.

"Naj jejo v manjših količinah, če se le da. Izogibajo se naj predelanemu sladkorju, ki ga sama poimenujem strup za telo," vsem predstavnicam ženskega spola svetuje Tina. Ta priproroča, da se izogibate pretiranim večernim obrokom. "Testenine ne pridejo v poštev. Naj bo obrok sestavljen iz beljakovin, bodisi iz zelenjave ali SHAPE iT nadomestka," je povedala.

Pridruži se nam!

Če se tudi vi želite pridružiti 10-tedenskemu Shape It izzivu, lahko to storite kadar koli tekom našega skupnega treninga. Tukaj izpolnite prijavni obrazec, mi pa vam bomo vsak torek po e-pošti poslali Juretove vaje in tedenski prehranski načrt, ki ga je sestavila nutricionistka. Jedilniki so sestavljeni tako, da lahko trenirate z ali brez prehranskih dodatkov. Izbira je torej vaša.

Vsak teden izžrebamo 3 nagrajence!

Med vsemi, ki boste aktivno spremljali izziv in na Twitterju ali Instagramu pod oznako #AktivniShapeIt objavili fotografijo, motivacijski citat, vprašanje za osebnega trenerja in nutricionistko ali kar koli v zvezi z izzivom, bomo vsak teden izžrebali 3, ki prejmejo paket izdelkov Shape iT.

Do hitrejših rezultatov s S+ Fit do poletja Aktivnim paketom

10-tedenski paket FiT DO POLETJA vključuje prehranska dopolnila za oblikovanje postave, ki bodo povečala učinek vsake fizične aktivnosti in vam priskočila na pomoč takrat, ko se vam ne bo dalo pripravljati uravnoteženega obroka, pa vseeno ne bi radi uničili napredka diete.

Shape It izdelki

Značke: shapeit