21-dnevni wellness izziv – dan 12: Samota je kdaj pa kdaj lahko izjemno koristna

21-dnevni wellness izziv – dan 12: Samota je kdaj pa kdaj lahko izjemno koristna (foto: Profimedia) Profimedia
19. 10. 2018

DVANAJSTI dan: Bodite v samoti.

Usedite se in uživajte ob skodelici kave ali čaja. Izklopite telefon in druge elektronske naprave ter bodite sami. Uživajte v svoji družbi!

Zakaj je samota včasih koristna?

Ljudje smo družabna bitja, a včasih je vseeno dobro, da se v popolni samoti posvetimo samemu sebi in razmišljanju o svojem življenju na sploh.

Številne raziskave so pokazale, kako zelo pomembno je to za človeka. Čeprav se mnogi samote otepajo na vse možne načine, ker se pogosto ne upajo ali ne znajo soočiti sami s seboj in s svojimi problemi, pa je ta nujno potrebna, če želimo doseči, da bomo v sebi popolnoma mirni.

Samota je za marsikoga idealna takrat, ko se sooča s številnimi težavami in tudi takrat, ko je pred pomembnimi odločitvami.

S pomočjo samote si namreč lahko najlaže zbistrimo misli in naš um, ki sta glavna pogoja, da se lahko soočimo s težavami ali da se še hitreje in laže odločimo, kako naprej.

Sami smo lahko povsod

Samoto lahko poiščemo marsikje. Lahko je to doma, kjer imamo svoj lastni kotiček, ki je predvsem naš in vanj ne posega nihče drug. Še bolje pa je, da si samoto iščemo nekje v naravi, kjer daleč naokoli ne bomo srečali prav nobene človeške duše. Gozd je idealno mesto, kjer najdemo samoto in čas za premislek.

Že spremljate 21-dnevni wellness izziv?

PRIJAVITE SE