Kaj lahko pridobite s prakso joge kot tekač?

Kaj lahko pridobite s prakso joge kot tekač? (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
17. 10. 2012

Dragi tekaški navdušenci! Oglejte si video demo predstavitve Kaj ni joga? in si preberite intervju z Robertom. Pogovor v veliki meri pove to, kaj pravzaprav z lastno prakso lahko pridobite.

In ni izključeno, da boste na Ljubljanskem maratonu zato nekateri morda tekli drugače. In če bo zadovoljstvo, o katerem je pogovoril Robert, prelilo tudi vas, ko boste stali na cilju, potem je bil čas, posvečen prebiranju pogovora, verjetno odlična naložba. Naj bo vaša podlaga mehka …

Video: Atraktivna demonstracija Kaj ni joga? z Robertom Honnom

Pred nami je Ljubljanski maraton. Za nekatere bo to trenutek sreče radosti, spet drugi bodo domov prinesli razočaranje, jezo, obup ...Tisti, ki se ukvarjate le s tem, da morate prekositi svoj najboljši dosežek, ste bližje potencialnim občutkom sreče ali obupa, ko bo ura na cilj povedala svoje.

Vsi, ki tek razumete kot uporabo telesa na način, ki v vas sprosti določene mentalne in telesne napetosti, pa imate priložnost, da v sebi odprete ventil tistemu občutku zadovoljstva, o katerem sem govoril, da me je prelil, ko je bila moja demonstracija joge končana. In če ga srečate, SE BOSTE IMELI ČUDOVITO. In zdi se mi, da le to šteje.

Robert Hönn, E-RYT (Experienced Registered Yoga Teacher), CYT (Certified Yoga Teacher), je kot učitelj registriran pri svetovni zvezi joge (Yoga Alliance, ZDA). Od leta 2001 je vodil že več kot 4000 ur skupinskih praks joge in več kot 400 individualnih ur joge, ki so bile usmerjene v specifične potrebe posameznikov. Njegove prakse joge so del priprav različnih športnikov (maraton, triatlon, nogomet, odbojka), poslovnežev in igralcev. www.jogado.com

Foto: Primož Predalič