9. dobrodelni tek in pohod Božičkov

13. 12. 2012 Promocijsko sporočilo

V parku Tivoli v Ljubljani se bodo v soboto, 22. decembra, ob 18. uri, zbrali ljubitelji športa in rekreacije ter se že tradicionalno podali na 9. dobrodelni tek in pohod Božičkov. Udeleženci prireditve bodo tako tudi letos pomagali zbirati finančna sredstva za Rdeče noske, ki po vsej Sloveniji obiskujejo otroke in starostnike, ki jih je prizadela huda bolezen ali poškodba.

Dobimo se 22. decembra v parku Tivoli!

Kjer se bodo ob 18. uri zbrali ljubitelji športa in rekreacije ter se že tradicionalno podali na 9. dobrodelni tek in pohod Božičkov, njihovi spremljevalci in navijači pa bodo lahko že od 16. ure dalje uživali v pestrem spremljevalnem programu, ki se bo odvijal na prireditvenem prostoru ob kotalkališču, na svoj račun pa bodo še posebej prišli otroci, ki jih bo obiskal Božiček in mednje razdelil simbolična darilca.

Nočni tek in pohod za Rdeče noske

Tekači bodo lahko izbirali med nočnim tekom po šest ali dvanajst kilometrski trasi, speljani po ljubljanskem Rožniku, na katero se bodo podali po zabavnem skupinskem ogrevanju s »Klovni zdravniki«, opremljeni s prepoznavnimi rdečimi Božičkovimi kapicami in naglavnimi svetilkami, pohodniki pa bodo tokrat opravili z dvokilometrsko traso.

Na cilju se bodo tekači in pohodniki lahko pogreli s toplim čajem in okrepčali s sladkim prigrizkom.

Udeleženci prireditve bodo s prispevkom v višini 7 evrov tudi letos pomagali zbirati finančna sredstva za Rdeče noske Klovne zdravnike, ki po vsej Sloveniji obiskujejo otroke in starostnike, ki jih je prizadela huda bolezen ali poškodba in jim skušajo vsaj nekoliko polepšati težke trenutke.

V dobrodelno akcijo se lahko vključi tudi vsak, ki se odloči za nakup rdečega noska v eni od prodajaln Intersport (nosek stane 1 evro).

Prizadevni organizatorji s spletnega portala Tekaški forum, sicer največje skupnost ljubiteljev teka in rekreacije v Sloveniji, ki jim pri organizaciji Dobrodelnega teka in pohoda Božičkov pomagajo tudi športna agencija ProminaSport ter številni prostovoljci, sponzorji in donatorji, bodo ček z zbrano vsoto Rdečim noskom podelili ob 19.30, ob zaključku prireditve. Lansko leto jim je uspelo zbrati skoraj 3.000 evrov, letos pa znova upajo na lepo število udeležencev in še nekoliko višji znesek.

Več o dogodku in prijave pa na spletni strani www.tekbozickov.si.

Foto: Špela Bokal

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri