Velikanko v Planici osvojila Turek in Avstrijka

Velikanko v Planici osvojila Turek in Avstrijka (foto: Samo Vidic) Samo Vidic
25. 9. 2012 Promocijsko sporočilo

Planica je 22. septembra gostila najtežji tek na 400 metrov, na katerem so se pomerili tekači iz 9 držav. Velikanko je med moškimi prvi osvojil Turek Arslan Ahmet, pri ženskah pa Avstrijka Teresa Stadlober. Nekaj zanimivih fotografij z dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji.

V Planici lov na 400 metrov!

V osvajanju velikanke so se pomerili tekači iz kar 9 držav. Pri moških je zmagal Turek Arslan Ahmet, pri ženskah pa Avstrijka Teresa Stadlober.

Najboljša Slovenca sta bila Petra Mikloša pri dekletih in njen brat Matjaž pri fantih, oba na drugem mestu.

Tek je potekal po slavni smučarski letalnici navkreber, od dna doskočišča, pa vse do vrha zaleta.

Višinska razlika med dnom doskočišča in odskočno mizo v Planici je 130 metrov, nalet pa se proti Poncam vzpne še za skoraj 70 metrov. Skupno višino, ki so jo premagovali tekači, so organizatorji zaokrožili na dobrih 195 metrov, dolžina teka pa je znesla natančnih 400 metrov.

Najhitrejši je do vrha v finalu porabil 5 minut in dobri dve sekundi, a zmagovalci so bili na koncu prav vsi, ki so uspeli pridihati do cilja v enem od finalnih nastopov.

"V Planici mi je bilo nekoliko lažje kot v Kulmu, ker ima tu zadnjih sto metrov proge leseno podlago. V Kulmu je tam asfalt, zato pri vas manj drsi. Pred štirinajstimi dnevi sem nastopil na tekmovanju Dolomitenman v Avstriji, kjer sem pretiraval in si nekoliko načel nogo, zato sem danes zamenjal taktiko in celotno progo tekel s skoraj enakim tempom, brez velikega pospeševanja. Tekmovanje v Planici mi je všeč, zato se bom naslednjič rade volje vrnil in branil zmago," je povedal zmagovalec Ahmet, najboljši Slovenec Mikloša pa je dodal: "Sem zadovoljen z rezultatom, je pa res, da bi morda lahko tudi zmagal, če ne bi nastopal tudi v štafeti. Zato bom naslednjič nastopil le med posamezniki in poskusil resneje izzvati Turka."

Tek 400 m Planica 2012

Tek 400 m Planica 2012 1

Tek 400 m Planica 2012 2

Tek 400 m Planica 2012 3

Tek 400 m Planica 2012 4

Foto: Samo Vidic

Več na Red Bull 400

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri