Brezplačni tekaški treningi dvakrat tedensko

Brezplačni tekaški treningi dvakrat tedensko (foto: Pospeši ritem) Pospeši ritem
13. 5. 2015 Promocijsko sporočilo

Tek je ena izmed najbolj priljubljenih aktivnosti, ki pa za dosego dobrih rezultatov zahteva sistematičen pristop. Pridružite se brezplačnim tekaškim treningom, kjer vas bodo izkušeni trenerji seznalili, kako pravilno začeti s treningi oziroma na kaj je treba biti še posebej pozoren, da bi se izognili poškodbam.

Tek je ena od prvinskih oblik gibanja, ima pomemben socialni vpliv in je zaradi številnih tekaških prireditev med Slovenci čedalje bolj priljubljena oblika rekreacije. Strokovnjaki pa opozarjajo, da tek zahteva pravilen pristop, še posebej v kolikor se z njim srečamo prvič, saj se le tako lahko izognemo poškodbam in smo sposobni doseganja dolgoročnih tekaških ciljev.

Z namenom izobraževanja o pravilnem pristopu in spodbujanja aktivnega preživljanja prostega časa je Coca-Cola Slovenija v sodelovanju s strokovnjaki zasnovala projekt Pospeši ritem, v okviru katerega bodo od 19. maja do 2. julija v Ljubljani, Mariboru, Celju in na Bledu potekali brezplačni tekaški treningi pod vodstvom izkušenih trenerjev. Tekaškim treningom se bo na vsaki lokaciji pridružil tudi Jure Košir, ambasador projekta.

Dejan Lenart, trener in predavatelj, ki se s treniranjem atletov in drugih profesionalnih športnikov ukvarja že 12 let meni, da so k priljubljenosti teka pripomogli odlični rezultati naših športnikov: "Slovenci smo športno-tekaški narod. K temu so pripomogli tudi naši uspešni športniki, po katerih se zgledujejo predvsem mlajše generacije,« in dodaja: »Teka se seveda moramo lotiti varno in brez poškodb, v kolikor se z njim srečamo prvič, pa je priporočljivo vodstvo strokovnjaka oziroma tekaškega trenerja. Veliko posameznikov se nad tekom hitro navduši in kmalu obupa, ker se znajdejo v začaranem krogu poškodb in slabe motivacije. Zato z veseljem pozdravljam projekt Pospeši ritem, v okviru katerega bom prevzel vodenje trenerske ekipe, saj je zasnovan na postopnem učenju pravilne tehnike teka in bo prilagojen tako popolnim začetnikom kot zahtevnejšim tekačem.«

Brezplačni tekaški treningi dvakrat tedensko

V okviru projekta Pospeši ritem bodo od 19. maja do 2. julija dvakrat tedensko potekali brezplačni tekaški treningi v Ljubljani, Mariboru, Celju in na Bledu, pod vodstvom izkušenih tekaških trenerjev: Dejana Lenarta (Ljubljana), Boruta Podgornika (Maribor), Urške Klemen (Celje), Mitja Šterna in Jureta Čebaška (Bled) ter njihovih asistentov. Treningi bodo prilagojeni različnim stopnjam telesne pripravljenosti, popolnim začetnikom, pa tudi rekreativnim tekačem, njihova intenzivnost pa se bo stopnjevala iz tedna v teden.

Tekaškim treningom se bo na vsaki lokaciji pridružil tudi Jure Košir, ambasador projekta Pospeši ritem, ki opozarja na pomen sistematičnega pristopa k teku: »Tek sem resnično vzljubil šele pred nekaj leti, ko sem se odločil, da znižam telesno težo. Lotil sem se ga sistematično, pravilno in predvsem redno. Mislim, da takšen pristop vsakega posameznika sčasoma spremeni v tekača," in dodaja: "Vesel sem, da sem del projekta Pospeši ritem, ki temelji predvsem na varnem in strokovnem pristopu k teku. Ekipa profesionalnih trenerjev bo zagotovo poskrbela, da bo pristop k teku pravilen, s tem pa bo rastla tudi motivacija tekačev, še posebej začetnikov. Upam, da bomo za tek in gibanje uspeli navdušiti tudi tiste, ki nanj morda nikoli ne bi pomislili.«

Projekt Pospeši ritem je del globalne iniciative Coca-Cole, usmerjene v ozaveščanje o pomenu aktivnega življenjskega sloga. Namen projekta je spodbuditi posameznike h gibanju, jim približati tek, v kolikor se z njim srečajo prvič in to na način, ki bo karseda sproščen in seveda strokoven.

Na tek Nočna 10ka v družbi Jureta Koširja brezplačno

Izmed vseh posameznikov, ki se bodo redno udeleževali brezplačnih tekaških treningov v Ljubljani, Mariboru, Celju in na Bledu, bo izbranih nekaj, ki jim bo Coca-Cola Slovenija omogočila brezplačno udeležbo na teku Nočna 10ka v družbi Jureta Koširja.

Podrobneje o projektu in terminih na www.pospesiritem.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri