Miran Stanovnik: 'Moj najljubši zajtrk je še vedno Čokolino'

Miran Stanovnik: 'Moj najljubši zajtrk je še vedno Čokolino' (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
25. 5. 2021 Promocijsko sporočilo

Ljudje imamo radi vzorce in rutine, ena takšnih pa je zagotovo zajtrk. Mnogi med nami, mladi in mladi po srcu, pa imajo tudi svojo Čokolino rutino. Kakšna je vaša?

Da je Čokolino hrana naše mladosti, lahko rečejo predstavniki različnih generacij, saj nas ta okusen in hkrati hranilen obrok spremlja že leta in leta. Zato nas ne preseneča niti, da ga obožujejo tudi številni znani Slovenci.

Verjamemo, da imate tudi vi svojo Čokolino rutino, z njo pa lahko sodelujete v nagradni igri za prekrasne nagrade. 

Za sodelovanje izpolnite spodnji obrazec. Nagradna igra traja do 15. junija 2021, nagradili pa bomo pet sodelujočih, ki bodo prejeli paket Čokočono (Čokolino + šalčka)

Med ljubitelji Čokolina je tudi Miran Stanovnik, nekdanji dirkač in vsestranski športnik, ki pravi, da Čokolino obožuje celotna družina.

"V sedanjem času sem navezan na Čokolino, ker želim v hrani tudi uživati. Okus mi je enostavno tako dober. Jem pa ga tudi z nostalgijo, ker me spominja na počitniške dni v moji rani mladosti. Doma na kmetiji je bil Čokolino v tistih časih delno dosegljiv, kar si danes morda težko predstavljamo. Ko sem ga prvič poskusil, pa se mi je zdel ta okus tako imeniten, da sem si ga želel jesti čim bolj pogosto," je o Čokolinu povedal Miran Stanovnik.

Nekdanji dirkač je tudi med svojim športnim udejstvovanjem redno užival Čokolino, saj je "izredno lahek za pripravo in polnovreden obrok, kjer sem dobil vitamine, minerale in ostale hranilne snovi za telesno aktivnost," hkrati pa je pridobil primerno količino energije za naporen vsakdan.

Rekreativne športnike, pa tudi vse, ki iščejo okusen in praktičen obrok z beljakovinami, bo navdušil novi Čokolino Protein Power. Prehransko uravnotežen izdelek na osnovi riža in ovsa, ki nam prinaša znani, vrhunski okus mladosti.

Kot idealen se je izkazal tudi pred težkim treningom ali tekmo, saj je lahek za želodec in prebavo, prav tako pa telo porabi malo energije za njegovo presnovo. "Uporabljal sem ga pred dirkami z motorji ali s kolesi. A tudi danes, ko se s športom ukvarjam bolj rekreativno in za ohranjanje psihofizične kondicije, si ga zjutraj  še vedno pripravim, da lažje začnem težak dan, poln sestankov."

Miran dodaja, da ga imajo doma radi vsi. "Tudi starejši sin Martin, ki je prav tako športnik in trenira športno plezanje, ga zelo rad je zjutraj pred šolo ali ko je pred njih naporen trening ali pomembna tekma."

Čokolino si vsak pripravi na svoj način - nekateri z malce več mleka, drugi z malce več Čokolina, a vedno z veliko nostalgije in ljubezni do tega enostavnega obroka:

Najprej nalijem v skodelico mleko, ter jo dam za poldrugo minuto v mikrovalovko. Polnomastno mleko. Kot ga dajejo puščavske krave! Nato od oka natresem Čokolino in zmešam. Ne sme biti pregost. Če se prijema na spodnjo stran žlice, je to jasen znak, da dan ne bo šel po načrtih. Potem s taisto žlico zajamem Čokolino in ga pojem, preden bi se utegnil preveč ohladiti.

- Miran Stanovnik, puščavski lisjak