Do zdravih stopal v štirih tednih

15. 7. 2013 Promocijsko sporočilo

Srbenje med prsti na nogah, luščenje kože, mehurčki, boleče razpoke in neprijetne vonjave so lahko znak glivične okužbe stopala. Okužba je pogostejša pri ljudeh, ki se ukvarjajo s športom, zlasti pri tekačih, nogometaših in plavalcih, in pri osebah, ki veliko nosijo nezračno obutev oz. superge; sicer pa lahko glivično okužbo stopal izkusi prav vsak. Ko se bosi zadržujemo na bazenih, v skupnih garderobah, tuših ali hotelskih sobah, lahko do glivične okužbe stopal pride hitreje.

Glivice ne izginejo same od sebe

V eni tretjini primerov glivične okužbe stopala lahko pride tudi do mešane okužbe z bakterijami, na kar lahko kaže tudi neprijeten vonj. Ker se naše zdravje odraža tudi na koži, je zdravljenje glivičnih okužb nujno, saj okužba sama ne izzveni, ampak se slabša. Zdravljenje s protiglivičnimi (antimikotičnimi) kremami, kot je Canespor, je res enostavno.

Za zdravljenje s protiglivično kremo Canespor zadostuje, da kremo v tanki plasti vtremo na prizadeto kožo enkrat na dan – najbolje zvečer pred spanjem. Učinek je trajnejši, če kremo Canespor uporabljamo pravilno in dovolj dolgo. Canespor neagresivno prodre v kožo in učinkovito zdravi glivične okužbe stopal. Krema Canespor hitro zmanjša vnetje, odstrani glavne povzročitelje okužbe, deluje pa hitro in učinkovito. Z uporabo kreme pomirimo tudi nadležne znake te okužbe, kot so srbeča stopala (zlasti med prsti), pekoča bolečina in vnetje, neprijeten vonj ...

Vsebuje zdravilno učinkovino bifonazol, ki zdravi kožne mikoze, ki jih povzročajo dermatofiti, kvasovke, plesni in druge glivice. Dokazano je, da krema Canespor učinkovito zdravi glivične in mešane glivično–bakterijske okužbe stopala z bakterijo Corynebacterium minutissimum. Neprijeten vonj, ki ga tovrstne bakterije povzročajo, izgine.

Vsakodnevno zdravljenje glivične okužbe stopal in med prsti običajno traja od dva do štiri tedne, z redno uporabo pa preprečimo tudi, da bi se okužba ponovila.