Kako se izognemo glivični okužbi stopala?

8. 7. 2013 Promocijsko sporočilo

Srbenje med prsti, neprijeten vonj nog in obutve ter bele lise med prsti nas lahko opozarjajo, da smo se okužili z glivicami. Glivično okužbo stopala lahko staknemo skorajda povsod, zato je pomembno, da ohranjamo stopala suha in čista. 

Nekaj nasvetov za ohranjanje zdravih stopal:
  • v javnih garderobah, bazenih in hotelih vedno nosite japonke ali sandale,
  • vsak dan obujte čiste nogavice in redno menjavajte športno obutev,
  • po umivanju stopala skrbno osušite, zlasti dele med prsti,
  • prepoteno ali mokro športno obutev takoj po vadbi sezujte in jo pred ponovno uporabo posušite,
  • nosite nogavice iz naravnih materialov,
  • izognite se plastičnim obuvalom in kupujte usnjeno ali platneno obutev,
  • če je le mogoče, nosite obutev, ki diha, npr. sandale.

Če sumite, da okužbo že imate, doma ne hodite bosi, da okužbe ne bi prenesli na ostale družinske člane, perilo (zlasti brisače in nogavice) pa je potrebno prati na temperaturi, višji od 60° C. Obutev zavrzite. Ker se glivice lahko širijo na druge dele telesa (nohte, roke) in med ostale ljudi, nemudoma pričnite z zdravljenjem.

Zdravljenje s protiglivičnimi (antimikotičnimi) kremami, kot je Canespor, je res enostavno.Za zdravljenje s kremo Canespor zadostuje, da kremo v tanki plasti vtremo na prizadeto kožo enkrat na dan – najbolje zvečer pred spanjem. Učinek je trajnejši, če kremo Canespor uporabljamo pravilno in dovolj dolgo.

Canespor neagresivno prodre v kožo in učinkovito zdravi glivične okužbe stopal in znake te okužbe, hkrati pa pomaga obnavljati kožo, ki postane manj dovzetna za glivične okužbe. Canespor krema odpravlja tako glivične kot mešane glivično-bakterijske okužbe stopala z bakterijo Corynebacterium minutissimum.

Vsakodnevno zdravljenje glivične okužbe stopal in med prsti običajno traja od dva do štiri tedne, z redno uporabopa preprečimo tudi, da bi se okužba ponovila.