25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

3 slastni lahki recepti

3 slastni lahki recepti (foto: Profimedia) Profimedia
18. 4. 2019

Uravnotežena in raznolika prehrana je ključnega pomena - za zdravje in za dobro počutje. Če smo aktivni, pa s skrbno izbranimi obroki telesu pomagamo pri premagovanju naporov in tudi k hitrejši regeneraciji. Privoščite si 3 slastne jedi, ki vas ne bodo otežile in so zelo enostavne za pripravo.

Preden skočite k receptom …

Na Aktivni.si smo pripravili super nagradno igro za vse ljubitelje teka – podelili bomo startnine za maraton z najlepšim razgledom - Parenzana maraton, ki bo 27. aprila!

Parenzana maraton poteka po čudoviti poti, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško – začne se v Kanegri, konča pa v Portorožu. Izberete lahko tek na 6 km, 13 km in 21 km, tako da boste na svoj račun prišli tako začetniki kot tudi izkušeni ljubitelji teka.

Hitro klik na Parenzana Maraton in se prijavite.

V članku vas poleg nagrade čaka še en slasten recept in 4 odlične vaje za krepitev celega telesa.

Zdaj pa k receptom ...

Tu so 3 lahki recepti, ki jih enostavno morate poskusiti

1. Bučkini špageti s peteršiljevim pestom, češnjevcem in tunino

Slastni bodo ostali, tudi če jih pripravite vnaprej in si jih privoščite kot lahko kosilo v službi.

Sestavine za 2 osebi:
  • 2 bučki
  • 60 g pinjol (+ nekaj dodatnih za dekoracijo)
  • 2 pesti češnjevih paradižnikov
  • 2 konzervi Rio Mare tunine Leggero
  • 2–3 žlice naribanega parmezana
  • 2 stroka česna
  • 2–3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica kremnega sira
  • šopek peteršilja
  • šopek bazilike
  • sol po okusu
Priprava:

S spiralnim rezalnikom pripravimo špagete iz bučk. Namig: če nimate rezalnika, bučke enostavno narežite na zelo tanke trakove.

Pinjole, parmezan, česen, oljčno olje, kremni sir, peteršilj in baziliko zmiksamo v pesto in solimo po okusu.

Pesto vmešamo v testenine, dodamo tunino, sveže narezane češnjeve paradižnike in potresemo s pinjolami.

2. Korenčkov humus s črnim sezamom in tunino

Za pripravo potrebujemo:
  • 2 kuhana korenčka
  • 250 g kuhane čičerke
  • 2 konzervi Rio Mare tunine Natura
  • 1 žlico tahini paste (če tahini paste nimamo, gre tudi brez ali pa jo nadomestimo z arašidovim maslom)
  • 2–3 žlice limoninega soka
  • 1 žlico svetlih sezamovih semen
  • 1 žlico črnega sezama
  • sol in poper po okusu
Priprava:

Korenčka in čičerko skupaj z limoninim sokom in tahinijem zmešamo v humus ter solimo in popramo po okusu. Nato v humus vmešamo tunino in pražena sezamova semena.

Zraven zapakiramo še polnovredni kruh in prigrizek je pripravljen za na pot.

Pripravo preverite v videu na povezavi Korenčkov humus s črnim sezamom in tunino

3. Radičeva solata s tunino, feto in bučnimi semeni

Sestavine za 1 osebo:
  • 6–8 listov rumenega radiča
  • 4–6 listov rdečega radiča 
  • 2 jajci
  • 30 g feta sira
  • 1x konzerva Rio Mare tunine Leggero 60g
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 žlice jabolčnega kisa
  • 1–2 žlici bučnih semen
  • sol in poper po okusu
Priprava:

Najprej jajci trdo skuhamo ter popečemo bučna semena.

Eno ohlajeno jajce zmiksamo skupaj s kisom, oljem ter ščepom soli in popra, da dobimo jajčni preliv.

Nato pripravimo solato: očistimo in narežemo radič, po vrhu zdrobimo feta sir, dodamo narezano jajce, tunino in vse skupaj potresemo z bučnimi semeni ter prelijemo s pripravljenim prelivo.

Solato postrežemo takoj.

Recepte je pripravila kulinarična navdušenka Ana Žontar Kristanc.

Foto: Ana Žintar Kristanc

Preverite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri