Ne izločajte ogljikovih hidratov! Preverite hranljiv recept, pripravljen v 15 minutah

Ne izločajte ogljikovih hidratov! Preverite hranljiv recept, pripravljen v 15 minutah (foto: profimedia) profimedia
13. 11. 2019

Medtem ko se trgovske police pri nas polnijo z okrasjem in dobrotami, ki naznanjajo prihajajoče božične in novoletne praznike, se v Ameriki pripravljajo na zahvalni dan. Z vsem, kar sodi k dobri tradicionalni pojedini, zahvalni dan praznujejo tudi v Mehiki, kjer pa jedem seveda dodajo ščepec barvitosti in pikantnosti.

Po navdihu mehiške kuhinje je Ana Žontar Kristanc tokrat pripravila eksotičen recept, ki vas bo v trenutku napolnil z energijo in razbremenil napetosti.  

Testenine so Anina najljubša sestavina v hitrih in preprostih jedeh, saj nam dopuščajo ogromno možnosti za različne kombinacije. Tokrat je v kuhinji pričarala testeninsko solato s tunino in avokadom na mehiški način. »Testenine so glavna sestavina skoraj vsake kuhinje. Čeprav se jih drži slab sloves zaradi vsebnosti ogljikovih hidratov, ki naj bi bili krivi za nabiranje odvečnih kilogramov, so obroki iz testenin lahko zdravi in celo koristni za naše telo,« je prepričana Ana, ki je okusne orikete tokrat obogatila z omako iz avokada in Rio Mare Insalatissime Messicana, ki vsebuje tunino ter skrbno izbrano zelenjavo in začimbe.

Ko na vrata trkajo zima, mraz in stres, je čas za pestre obroke

Po dnevu, preživetem na mrazu ali med štirimi stenami pisarne, naj bo ta preprost obrok vaš hiter pobeg pod toplo mehiško sonce, v deželo avokada, edinstvenih pikantnih dobrot, rodovitnih polj, neskončnih peščenih plaž, najrazličnejših kultur ter razgibane in slikovite narave. Hranljiva kombinacija testenin in avokada, ki je dober vir vitaminov C in K, folatov, prehranskih vlaknin in zdravih maščob, vas bo brez dvoma napolnila z energijo in elanom, eksotični okusi tunine pa bodo očarali vaše brbončice in v trenutku ublažili napetosti.

Za aktivne ljudi, ki si težko vzamejo čas za pripravo kakovostnega in okusnega obroka, je Ana tokrat pripravila mojstrsko kombinacijo testenin, avokada in tunine.

Za 3 osebe boste potrebovali:

  • 2 konzervi Rio Mare Insalatissime Messicana-Pikant
  • 200 g oriket
  • 1 avokado
  • 2 žlici kisle smetane
  • 3–4 žlice jogurta
  • 1 žlico albuminske ali navadne fine skute
  • 1 pest sveže špinače
  • 1/3 čajne žličke soli

Celoten recept za testeninsko solato s tunino in avokadom na mehiški način je Ana objavila na svojem blogu Anina kuhinja. Za več receptov z izdelki Rio Mare pa pridno spremljajte blog www.aninakuhinja.si, spletno stran www.riomare.si in Facebook stran www.facebook.com/Rio.Mare.Slovenija.